19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Viitură peste drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş. Gospodării inundate şi o maşină luată de ape: „Doamne, munca mea de-o viaţă” VIDEO

Citește și:
Imaginile care au surprins viiturile descriu cel mai bine ce s-a întâmplat: în câteva minute, apele s-au revărsat în zeci de gospodării, au luat cu ele o maşină, o sută de familii de stupi, au distrus drumuri, podeţe şi culturi, au întrerupt circulaţia pe un drum naţional, au izolat zeci de oameni. Pe scurt, au făcut prăpăd.
„Ia uitaţi, fraţilor! Aoleu, îmi intră (apa – n.r.) şi în casă! Nu pot să cred aşa ceva!…”, plânge disperată o localnică în momentul în care realizează că puhoaiele îi vor inunda nu doar curtea, ci şi casa. 
„ A intrat apa şi în casă!… Doamne! Munca mea de-o viaţă, unde e? ”, întreabă retoric aceeaşi femeie, deznădăjduită.
Alţi localnici au privit din casele construite în zone mai înalte, pe dealuri, furia naturii dezlănţuite: „Maşina lui Cristi, a luat-o, ce să mai! Ţi-a luat-o, ce să mai! Păi şi ce să-i fac, acu? A luat-o, a luat-o, gata! E în apă. Ce, se mai vede?”, se întreabă aceştia urmărind o maşină luată de apele umflate ale unui pârâu.
Maşina a fost surprinsă de o viitura puternică, în timp ce şoferul încerca să traverseze pârâul Sâmnic printr-un loc prin care în mod normal se putea trece. Când a realizat pericolul, conducătorul auto s-a autosalvat şi şi-a abandonat maşina.  

Alte imagini surprind aceeaşi maşină blocată în poziţie verticală în apele încă umflate ale pârâului, la câteva ore de la incident: „Ia uite cum se rupe malul drumului! Mereu! Cum stă Loganul la plajă!”, se mai amuză ironic localnicii privind cum calea de acces către gospodăriile lor dispare bucată cu bucată.
Între timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia şi forţele de intervenţie. Maşina a fost scoasă din ape cu ajutorul unui tractor, dar din imagini se observă că este vorba despre daună totală. 
„Vecinei mele i-a căzut contorul în apă, în şanţ. Să vedem dacă mai vin ăştia de la Electrica. Nu mai are curent, în el, i-a sărit”, povestesc alţi localnici cele întâmplate, privind intervenţia voluntarilor şi a pompierilor, încă şocaţi că satul lor s-a schimbat după doar câteva minute de ploaie. 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

SEMNAL DE ALARMĂ din cauza extinderii nereglementate a criptomonedelor: Italia amenință că va lua măsuri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo Savona, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Italia (Consob), transmite Reuters. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: