19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte

Citește și:

Administraţia Spaţială Naţională din China (CNSA) a publicat vineri noi imagini surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte, Zhurong, în care se poate vedea steagul ţării pe ”Planeta Roşie”, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Imaginile au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii organizate la Beijing, care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.

Foto: (c) Jin Liwang / Xinhua


Imaginile includ panorama zonei de aterizare, peisajul marţian şi un selfie al roverului cu platforma de aterizare.

La jumătatea lunii mai, China a publicat primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii.

Foto: (c) Jin Liwang / Xinhua


China a reuşit, la data 15 mai, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.

Foto: (c) Jin Liwang / Xinhua


China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni. Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Posibilele adversare ale echipelor româneşti în al doilea tur preliminar al Conference League

UEFA a publicat, marţi, grupele pentru tragerea la sorţi a meciurilor din al doilea tur preliminar al Conference League, competiţie care în sezonul 2021/2022 se va afla la prima ediţie şi în care vor evolua FCSB, CS Universitatea Craiova (ambele cap de serie) şi Sepsi Sfântu Gheorghe, Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: