19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Ungaria: Proiect de lege care interzice informații despre LGBT în școli, depus de partidul lui Viktor Orban

Citește și:

Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, a inițiat un proiect de lege prin care interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli, relatează Reuters citat de G4Media.

Proiectul de lege este considerat unul similar celui aprobat de Rusia în 2013 când a fost adoptată legea „împotriva propagandei homosexuale”. Legea din Rusia a fost aprobată cu scopul de a opri „propaganda în favoarea relaţiilor sexuale netradiţionale” în rândul tinerilor.

Inițiativa Fidesz va modifica o lege care pedepseşte pedofilia și prevede ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea.

Proiectul, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

„Proiectul Fidesz poate limita drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor (nr. din comunitatea) LGBTQI şi îi împiedică să aibă acces la informaţii şi susţinere”, a avertizat într-un comunicat societatea pentru drepturile omului Háttér (Fundal), evocând o asemănare a proiectului cu legea împotriva propagandei gay din Rusia.

Retorica împotriva guvernul lui Orban s-a intensificat după ce economia a fost afectată de măsuri epidemiologice, dar și în pregătirile pentru alegerile legislative în 2022 în care se confruntă cu o opoziție unită care ar putea obține pentru prima dată mai multe voturi decât Fidesz.

Guvernul a redefinit în Constituţie căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi a interzis adopţiile de către cupluri de acelaşi sex. De asemenea, a eliminat de asemenea statutul legal al persoanelor transgender, într-o decizie cu aplicare retroactivă despre care Curtea Constituţională a afirmat că încalcă legea fundamentală.

Anul trecut, o carte pentru copii, „Ţara minunilor este a tuturor”, menită să-i ajute pe cei mai tineri să accepte minorităţile şi să combată ostracizarea socială, a stârnit controverse în politica ungară, guvernul afirmând că reprezintă „propagandă homosexuală” şi ar trebui interzisă în şcoli.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Ploi și vijelii în jumătate de țară. Bojariu: Sunt zone în care a plouat cât într-o lună. Vor mai fi fenomene extreme legate de...

Furtuni și vijelii sunt așteptate astăzi în mai mult de jumătate de țară, potrivit meteorologilor. Au fost emise mai multe mesaje de vreme severă. Două coduri, unul portocaliu și unul galben, sunt valabile până la ora 23.00, apoi va intra în vigoare o nouă alertă. Climatologul Roxana Bojariu a spus la Digi24 că precipitațiile din iunie se încadrează până acum în mediile perioadei, dar că, dincolo de statistici, problema e că ploile nu sunt răspândite uniform. ...

Din aceeași categorie: