19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Un politician american din Texas vrea să afle dacă schimbarea orbitei Lunii ar fi o soluţie pentru schimbările climatice

Citește și:

Republicanul texan Louie Gohmert a adresat o intrebare mai puțin obișnuită unui reprezentant oficial al guvernului Statelor Unite, interesat fiind dacă schimbarea orbitei Lunii în jurul Pământului sau chiar schimbarea orbitei Pământului în jurul Soarelui ar putea reprezenta o soluție pentru schimbările climatice.

Spațiul cosmic

În mod bizar, întrebarea nu a fost adresată niciunui membru NASA, ori unui reprezentant al Pentagonului, ci unui oficial din conducerea Serviciului Național Forestier al Americii, marți, în cadrul unei ședințe în Camera Reprezentanților, transmite The Guardian.

“Înțeleg că doriți să lucrați foarte mult la problema schimbărilor climatice. Ştim că se produc foarte multe erupţii solare, aşa că…poate face ceva Serviciului Naţional Forestier ori Biroul pentru Administrarea Teritoriului pentru a încerca schimbarea orbitei Lunii sau a orbitei Pământului în jurul Soarelui? În mod evident, un astfel de lucru ar avea efecte profunde asupra climatului”, a spus Gohmert în cadrul ședinței de marți.

Surprinsă fiind de întrebarea republicanului, șeful adjunct al Serviciului Forestier SUA, Jennifer Eberlien i-a precizat republicanului că sunt necesare informații suplimentare pentru a-i răspunde cu exactitate la acest subiect. Câteva voci au susținut că republicanul ar încerca să sugereze că diferențele climatice sunt fenomene cauzate de schimbările mișcării de rotație a corpurilor cerești, prin urmare, orice efort de abordare asupra acestui subiect fiind inutil.

Subiectul încălzirii globale, intens dezbătut de aleșii americani

Întrebarea lui Gohmert vine la doar 3 ani după ce un alt republican din Alabama, Mo Brooks și-a exprimat teoriile cu privire la creșterea nivelului mării, susținând că eroziunea solului joacă un rol important în aeastă situație. Alesul american a menționat faptul că stâncile prăbușite în mare contribuie la accentuarea acestui fenomen. „De fiecare dată când ai acel sol sau acea stâncă pe fundul mării, asta obligă nivelul mării să crească, pentru că există mai puțin spațiu în oceane, având în edere că fundul mării se ridică”, spunea Mo Brooks.

Sursa: www.observatornews.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

VIDEO Joe Biden răspunde la somația liderului de la Kiev: Ucraina va intra în NATO când nu va mai avea corupție

Joe Biden a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles că Ucraina trebuie să elimine corupţia şi să îndeplinească alte criterii pentru aderarea la NATO, dar anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, precum şi rolul Moscovei în partea de est a ţării nu înseamnă că nu va Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: