19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Un elev a fost agresat la şcoală de un coleg. Inspectoratul Şcolar s-a autosesizat

Citește și:
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a aflat de acest caz printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei.  
„Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a autosesizat cu privire la situaţia creată la Şcoala Gimnazială Nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanţa, în urma unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ISJ Constanţa, duminică, 6.06.2021, ora 22.45. Mesajul era însoţit de imagini care indicau o situaţie conflictuală, cu manifestări de violenţă fizică, în rândul elevilor.
În acest sens, luni, 7 iunie 2021, la ora 8.00, inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai şi inspectorii şcolari de sector, prof. Gabriel Georgescu şi prof. Cristina Herghiligiu, s-au deplasat în instituţia de învăţământ în vederea verificării informaţiei. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorii şcolii, precum şi cu dirigintele clasei din care face parte elevul implicat în incidentul semnalat”, a transmis Inspectoratul Şcolar. 
Sursa citată a menţionat că, în urma discuţiilor avute, li s-a solicitat directorilor o analiză a cazului, concluziile acestor acţiuni fiind transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa printr-o notă de relaţie, în 10 iunie. 
De asemenea, inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a solicitat intervenţia Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, care oferă consultanţă de specialitate şi în astfel de situaţii.
„În acest sens, doi consilieri şcolari de la CJRAE au avut o întâlnire cu cadrele didactice şi elevii din unitatea de învăţământ luni, 7.06.2021. În Raportul iniţial de constatare al CJRAE se menţionează că evenimentul face parte din categoria actelor de bullying şi că se recomandă un plan de măsuri care presupune, în primul rând, consilierea colectivă şi individuală a elevilor implicaţi, precum şi a cadrelor didactice din unitatea de învăţământ”, a mai menţionat Inspectoratul Şcolar. 
Astfel, în 9 iunie, conducerea unităţii de învăţământ a desfăşurat o şedinţă cu părinţii, şedinţă la care au participat reprezentanţi CJRAE şi coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Constanţa. 
„În cadrul acestei întâlniri s-a recomandat instituţiei şcolare să transmită părinţilor clasei respective invitaţii scrise, cu confirmare de primire, în vederea participării la activităţi de consiliere. În acelaşi context, unitatea de învăţământ a fost îndrumată să solicite sprijin din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi a Biroului de Siguranţă Şcolară”, a precizat Inspectoratul Şcolar. 
În prezent, atât la nivelul Şcolii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanţa, cât şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Ce s-a întâmplat într-o zi de 16 iunie

1686 - Tratatul de la Viena (tratatul hallerian). Transilvania a acceptat protecţia împăratului, care l-a recunoscut ca principe pe Mihail Apafi. (16/26) (335 de ani)1921 - A fost creată Societatea "Orient Radio" (Rador) S.A.R. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: