19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Un copil de 14 ani din Iași, considerat un geniu, s-a sinucis. La ce era supus acasă

Citește și:

Un copil de 14 ani din județul Iași, premiant și care a obținut foarte multe burse de merit, s-a sinucis cel mai probabil din cauza situației de acasă.

Din cauza certurilor și agresiunilor de acasă, băiatul ar fi cedat și s-a spânzurat de un cireș în spatele casei. El a fost găsit de sora sa, în vârsta de 16 ani.

Vremea Nouă scrie că mama băiatului ar fi bolnavă psihic, iar tatăl consuma destul de mult alcool și că, deseori, era agresiv cu copiii.

Luni nu a fost la școală, iar marți și miercuri a întârziat la prima oră. A avut o ceartă cu tata pentru că petrecea foarte mult timp pe tabletă și nu mai putea să se trezească dimineața, încât să ajungă la timp la ore. Avea, probabil, și alte supărări personale, însă mie nu mi-a spus nimic.

Aseara (miercuri seara- n.red.) nu am mai vorbit cu el, însă l-am mai liniștit după acea ceartă. Era un copil foarte bun la învățătură, îi plăcea foarte mult matematica, avea note bune și la limba română” a declarat sora băiatului.

Bunicul copilului spune că Andrei era nu doar bun la școală, ci și foarte priceput, petrecând foarte mult timp lucrând la diverse invenții.

Era priceput la toate. Singur și-a făcut un aparat de sudură, o semănătoare de mână, apoi a reparat o drujbă din piese rele, găsite prin sat. Îi plăcea să inventeze, să facă lucruri pe care nu le avea. Ultima lui ambiție a fost o bicicletă cu motor. Lucra la invențiile lui toată noaptea, până spre dimineața, de asta se și trezea mai greu.

Era pasionat și de tehnologia asta a calculatoarelor, avea o tabletă pe care urmărea ce invenții au mai apărut. A fost un copil foarte deștept, la fel ca și frații lui mai mari, care au fost premianți la Liceul Mihail Kogălniceanu. La toți le-a plăcut școala. Din păcate, Andrei a ales să plece mult prea devreme de lângă noi”, a spus bărbatul.

Dirigintele băiatului a declarat că știa de situația de acasă, dar că nu a observat nicio schimbare în comportamentul său din ultimele zile.

Am rămas fără cuvinte când am aflat că Andrei nu mai este printre noi. A fost un elev foarte bun la învățătură, cu medii de peste 9. Lua bursă de merit, era și foarte cuminte cu toate că acasă avea o situație precară. Frații lui au reușit să depășească momentele acestea.

Chiar azi vorbeam cu doamnele de la Asistență Socială din cadrul Primăriei Deleni, care îmi spuneau că nu au avut niciodată acces în locuința băiatului. Neavând acordul părinților, ele nu au putut intra în casă, să vadă în ce condiții trăiește Andrei. Tatăl lui a luat-o pe calea băuturii după ce și-a pierdut serviciul, mama are probleme de sănătate.

În ciuda acestor dificultăți, ceilalți frați ai lui au rezistat. La el n-am sesizat nicio modificare de comportament în ultimele zile. Andrei era oricum un copil mai tăcut, introvertit, niciodată nu se destăinuia, nu zicea și altora prin ce trece. Lumea spune că mai venea bătut la școală, dar eu nu l-am văzut niciodată cu semne, nu mi-a spus că ar avea asemenea probleme acasă”, a afirmat dirigintele băiatului.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Fetele posibil înecate în Dunăre, căutate de scafandrii brăileni și tulceni

Scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Brăila au început căutările în Dunăre a corpurilor celor două fete care s-ar fi înecat în apropiere de portul oraşului Isaccea, a anunţau ISU Delta Tulcea. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: