19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Ucraina: Un soldat ucrainean și cinci separatiști au fost uciși / „Rebelii s-au împușcat întrei ei după ce au consumat alcool”

Citește și:

Separatiștii pro-ruși au acuzat vineri forțele ucrainene că au ucis cinci luptători rebeli, iar Kievul a raportat, la rândul său, un soldat ucis de un bombardament, la câteva zile de summitul președinților ruși și americani, potrivit AFP.

Autoritățile din autoproclamată Republică Lugansk (LNR) au susținut că un „grup de sabotaj” ucrainean a intrat pe teritoriul separatist și a „împușcat” cinci luptători în cap.

Militarii ucraineni au respins acuzațiile, spunând că a fost un conflict violent între luptătorii separatisti.

„După un consum îndelungat de băuturi alcoolice”, o „bătaie” între rebeli a degenerat în „împușcături” în apropierea satului Goloubivské, în regiunea Lugansk, în care un separatist și-a rănit fatal tovarășii prin împușcare înainte de a se sinucide, a asigurat armata.

Într-o declarație separată, armata ucraineană a raportat un soldat rănit fatal de un lansator de grenade al separatiștilor care luptă împotriva pozițiilor ucrainene din regiunea sudică a Donetk (est).

Aceste incidente au loc cu câteva zile înainte de summitul dintre Vladimir Putin și Joe Biden programat pentru 16 iunie la Geneva și unde situația din Ucraina ar trebui să fie unul dintre subiectele de discuție.

Potrivit Kievului și Occidentului, Kremlinul sprijină militar separatiștii, dar Moscova neagă cu înverșunare.

Războiul din Ucraina a luat peste 13.000 de vieți și aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost strămutate de când a început în aprilie 2014, chiar după anexarea Crimeii de către Moscova în urma unei revoluții pro-occidentale la Kiev.

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Cumulonimbus filmat în Buzău, imagini spectacloase cu norul uriaș asemănător unui val oceanic

Un fenomen meteorologic rar a fost filmat marți după-amiază în Buzău, iar imaginile au devenit virale după ce au fost publicate pe rețelele de socializare, scrie Observator News, care le preia de pe pagina lui Cosmin Crăciun, cel care le-a surprins. Un nor uriaș a putut fi văzut în apropierea orașului Buzău, și pe Facebook […]

Din aceeași categorie: