19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Târziu cere demisia de urgență a Guvernului în scandalul legat de PNRR: ‘Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil’

Citește și:

Respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană, este de părere copreședintele AUR, Claudiu Târziu, care cere demisia Guvernului Florin Cîțu, spunând că „a trădat România”.

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a transmis că „respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană”. El spune că „Guvernul USR plus Cîțu” probează „cu repetiție incompetență, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză și, înainte de orice, dovedește inexistența unei viziuni autentic românești în context european”.

Târziu cere demisia de urgență a Guvernului, despre care spune că este „unic responsabil cu elaborarea PNRR”.

Copreședintele AUR mai cere demiterea imediată a ministrului Cristian Ghinea, „chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria”.

„Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil. Îi cer președintelui Klaus Iohannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a Guvernului său. Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plin de erori flagrante, anume gîndite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național”, m ai spune Claudiu Târziu.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desființat de specialiștii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre rușine și despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins și nu a fost retrimis de Comisia Europpeană, caracterizând informațiile apărute drept fake news.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Prefectul Capitalei, despre criza gunoaielor: „În două zile ar trebui să se intre în normalitate”

Bucureștenii nu vor mai vedea gunoaie pe străzile din Sectorul 1 într-un termen de două zile, a transmis luni seară prefectul Capitalei Alin Stoica într-o emisiune la Digi24, după ce Primăria Sectorului 1 și-a luat obligația de a plăti direct sortatorii, iar Rompret a reluat colectarea gunoaielor. „Una dintre soluții a fost aplicată deja. Autoritatea […]

Din aceeași categorie: