19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Summitul G7 începe vineri în Marea Britanie. Ce vor discuta liderii lumii

Citește și:

Summitul G7 începe vineri în Cornwall, Marea Britanie.

Președintele american Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au avut deja o discuție în avanpremieră și au vorbit despre misiunea comună a celor două state.

Au vorbit și despre soțiile lor, în termeni elogioși. De altfel, este primul eveniment major la care participă Carrie, proaspăta soție a premierului britanic.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul britanic Boris Johnson s-au întâlnit joi, în Cornwall, cu o zi înaintea Summitului G7. S-au plimbat pe malul mării alături de soţii, apoi s-au retras pentru discuţii, nu înainte de a participa la o şedinţă foto.

Schimbul de replici a continuat într-o atmosferă relaxată.

Înaintea Summitului, cei doi au semnat un document în amintirea Cartei Atlanticului, document parafat în urmă cu 80 de ani de premierul britanic Churchill şi de preşedintele american Roosevelt. Înţelegerea de atunci a stat la baza formării Naţiunilor Unite.

Noua cartă promovează comerțul liber, drepturile omului și ordinea internațională, iar cei care subminează alianțele și instituțiile occidentale vor primi un răspuns pe măsură, o aluzie la Rusia şi la China.

Boris Johnson, premierul britanic: ”Relaţia dintre Marea Britanie şi Statele Unite, relaţia dintre America de Nord şi Europa e de o importanţă strategică uriaşă pentru prosperitatea şi securitatea lumii, pentru toate lucrurile în care credem împreună.”

La finalul discuţiilor, preşedintele Joe Biden a vorbit despre nececesitatea ca statele bogate să ofere doze de vaccin anti-Covid țărilor sărace, pentru a pune capăt pandemiei.

Joe Biden, preşedintele SUA: ”Statele Unite vor cumpăra o jumătate de miliard de doze de vaccin Pfizer şi le va dona către aproape 100 de naţiuni care au mare nevoie de ele în lupta împotriva pandemiei. Este un pas istoric.”

La scurt timp după anunțul președintelui Biden, premierul britanic a anunțat că și Regatul va dona100 de milioane de seruri anti-Covid.

Summitul G7 începe vineri în orăşelul Carbis Bay din Cornwall. Liderii lumii vor discuta despre securitatea cibernetică, criza climatică şi despre cea sanitară, generată de pandemia de Covid-19.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Regele Felipe al Spaniei, uimit de accentul spaniol al româncei Alice Cozma, decorată pentru munca depusă în pandemie

Sunt români care ne fac cinste oriunde merg. Unul dintre aceşti români este Mihaela Alice Cozma, şofer de ambulanţă şi voluntar la Crucea Roşie din Spania. Ea a fost decorată de Regele Felipe al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil pentru munca sa depusă în pandemie. Modestă, tânăra ne a mărturisit că distincţia a fost o surpriză totală. ...

Din aceeași categorie: