19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Summit G7. Soţia premierului britanic Carrie Johnson le distrează pe partenerele liderilor mondiali cu grătare și plimbări pe plajă

Citește și:

Carrie Johnson, proaspăta soţie a premierului britanic, le-a întâmpinat pe soțiile liderilor mondiali la summitul G7 în comitatul Cornwall, în primul său eveniment public important de când s-a căsătorit cu Boris Johnson. Cea mai tânără dintre dintre partenerele de la summit s-a bucurat deja de o plimbare pe malul mării alături de Joe Biden.

Soția premierului britanic va fi responsabilă de organizarea mai multor evenimente, în timp ce liderii vor purta discuții cu privire la probleme precum schimbările climatice, distribuția vaccinurilor și recuperarea după pandemie. Însă, cea mai mare datorie socială pentru Carrie Johnson va fi organizarea unui grătar pe plaja din Golful Bay, sâmbătă, unde celebrii invitați se vor delecta cu scoici, cleşti de crabi Curgurrell şi macrou Portscatho, muşchi afumat şi sărat de vită Moorland și homari Newlyn. După, vor fi serviți cu brânză de Brie la cuptor și bezele prăjite la foc, cu unt și rom, scrie BBC. 

Soția premierului britanic are sarcina de a se ocupa de partenerele liderilor, în timp ce aceștia dezbat subiecte importante. În agenda pentru zilele următoare se regăsesc plimbări pe plajă, vizite în destinații celebre din Cornwall, St Ives și Penzance.

Jill Biden: „Cred că aducem dragoste din America”

La sosirea în Europa, Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a ales să transmită lumii un mesaj într-un mod inedit. Aceasta a purtat la întâlnirea cu premierul Marii Britanii un sacou pe spatele căruia scria „LOVE”.  „Ei bine, cred că aducem dragoste din America”, a spus Jill Biden despre cuvântul scris cu litere mari pe blazerul său negru.

„Aceasta este o conferinţă globală şi încercăm să aducem unitate pe glob, şi cred că e nevoie acum ca oamenii să simtă un sentiment de unitate din partea tuturor statelor şi să simtă o speranţă după acest an de pandemie”, a explicat Prima Doamnă a Statelor Unite.

Printre partenerii liderilor care participă la summitul G7 se numără și Mariko Suga, Sophie Trudeau, Brigitte Macron, Maria Serena Cappello și Joachim Sauer.

Liderii UE, prima dată la aceeași masă după relaxarea restricțiilor

Liderii G7 vor discuta, pentru trei zile, în Cornwall, Marea Britanie, cele mai importante subiecte de pe agenda mondială. Summitul G7, care a început vineri și se termină duminică, marchează prima vizită în străinătate a lui Joe Biden de la preluarea mandatului de președinte al SUA.

Subiectul principal al discuțiilor din următoarele trei zile va fi recuperarea post-pandemie, inclusiv „un sistem global de sănătate mai puternic care ne poate proteja pe toți de pandemii viitoare”.

 

 

Sursa: www.digi24.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Activitate intensă la Poliția Transporturi Giurgiu – Hoți de componente de cale ferată prinși la mai puțin de 10 ore de la comiterea faptelor

Polițiștii Serviciului Judetean de Politie Transporturi Giurgiu au avut parte de un weekend aglomerat după ce au fost sezizați cu privire la furturi de componente din infrastructura feroviară. Autorii au fost prinși iar burnurile recuperate la mai puțin de 10 ore de la comiterea faptelor. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: