19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

SUA: Guvernatorul Texasului doreşte să reia construcţia unui zid la frontiera mexicană

Citește și:

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, va anunţa săptămâna viitoare planul său de a construi un zid la graniţa dintre Mexic şi acest stat din sudul SUA, a afirmat el joi într-o conferinţă de presă, notează AFP.

Denunţând imigraţia ilegală „scăpată de sub control” şi anunţând o serie de măsuri de întărire a mijloacelor poliţiei pentru arestarea migranţilor, guvernatorul republican a declarat că doreşte reluarea lucrărilor lansate sub preşedinţia lui Donald Trump şi oprite de Joe Biden în prima zi a mandatului său.

Greg Abbott nu a oferit însă mai multe detalii privind planurile sale pentru construirea acestui zid şi rămân îndoieli cu privire la fezabilitatea unui astfel de proiect pentru Texas, întrucât o parte a terenurilor de la frontieră aparţin guvernului federal sau unor particulari.

Construcţia unui zid „anti-migranţi” la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite a fost una din principalele promisiuni de campanie ale lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Bariera, de-a lungul celor aproximativ 3.200 de kilometri de frontieră cu Mexicul, urma, în opinia lui, să protejeze ţara de imigranţi ilegali, infractori şi traficanţi de droguri, potrivit Agerpres.
Oficialii americani de la patrulele de frontieră, care monitorizează zidul construit de-a lungul graniței cu Mexicul, găsesc frecvent scări aruncate de migranții ilegali care intră în sudul Texasului peste anumite porțiuni.

Publicația The Texas Monthlyîl citează pe Scott Nicol, activist și rezident în Texas, care spune: „Aceste scări sunt de 5 dolari, dar înving un zid care costă probabil 8 milioane per kilometru în aceste locuri.” El a adăugat: „Spre deosebire de zid, aceste scări sunt funcționale.”

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Simona Florescu, declarații la o lună de la moartea lui Ion Dichiseanu: E foarte greu

Fosta soţie a regretatului actor Ion Dichiseanu, Simona Florescu a făcut primle declarații, la o lună de la decesul celebrului artist. Aceasta a declarat că îi este foarte greu fără el, dar crede că veghează asupra ei şi întregii familii. Simona Florescu, declarații la o lună de la moartea lui Ion Dichiseanu Simona Florescu, fosta […] The post Simona Florescu, declarații la o lună de la moartea lui Ion Dichiseanu: E foarte greu first appeared on Info Actual. ...

Din aceeași categorie: