19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Statele Unite au returnat Cambodgiei 27 de artefacte furate, in valoare de 3,8 milioane de dolari

Citește și:

Statele Unite au returnat Cambodgiei 27 de antichitati dupa ani de eforturi ale anchetatorilor din New York pentru recuperarea artefactelor traficate, relateaza Reuters.

Evaluate la circa 3,8 milioane de dolari, aceste artefacte includ mai multe statui hinduse si budiste, printre care o statuie din bronz reprezentandu-l pe Buddha meditand pe un Naga, o statuie a zeului Shiva si o sculptura budista a Prajnaparamita.

„Repatrierea celor 27 de artefacte catre poporul cambodgian restabileste o legatura importanta intre Angkor, era clasica a istoriei cambodgiene, si obiceiurile si credintele sale moderne care, pentru prea mult timp, a fost tulburata de lacomia traficantilor de antichitati”, a declarat procurorul districtului Manhattan, Cy Vance Jr., intr-un comunicat.

Ministrul Culturii din Cambodgia, Phoeurng Sackona, a declarat ca antichitatile erau „sufletele lipsa” ale stramosilor tarii.

Aceste artefacte cambodgiene se numara printre cele aproape 400 returnate catre 10 tari dupa investigatiile efectuate de catre Unitatea pentru Trafic de Antichitati din Manhattan si Departamentul pentru Securitate Interna din SUA.

Autoritatile americane au returnat saptamana trecuta Thailandei doua sculpturi din piatra, cu o greutate de 680 de kilograme, furate in urma cu zeci de ani, care fusesera expuse intr-un muzeu din San Francisco.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

28 de milioane de dolari pentru 3 minute în spațiu. Mironov: 1 dolar investit în industria cosmosului aduce 16 dolari – 1600% câștig

Alexandru Mironov, scriitor de SF și realizator Digi World, a spus că și-ar dori să călătorească în capsula rachetei dezvoltate de Blue Origin, companie deținută de miliardarul Jeff Bezos. Scriitorul a declarat, la Digi24, că prețul de 28 de milioane de dolari plătit pentru a putea călători 3 minute în spațiu este dovada că investițiile în industria cosmosului pot aduce câștiguri foarte mari. ...

Din aceeași categorie: