19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi s-a îmbunătățit „considerabil”

Citește și:

Directorul Fundației Anticorupție, Ivan Zhdanov, a afirmat vineri că starea de sănătate a opozantului rus Aleksei Navalnîi s-a îmbunătățit „considerabil” la aproape două luni de când a ieșit din greva foamei care i-a pus în pericol viața, într-un interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, citat de Europa Liberă.

Pe 23 aprilie, după mai bine de trei săptămâni de greva foamei, Aleksei Navalnîi a anunțat că renunță la forma de protest, după ce medicii l-au avertizat că ar putea să moară.

Fundația Anticorupție, fondată de Aleksei Navalnîi, a fost declarată „extremistă” și interzisă în Rusia în această săptămână, ca parte a unei campanii represive asupra apropiaților lui Navalnîi.

Zhdanov a arătat că Navalnîi este la curent și urmărește situația fundației sale, dar și a asociaților, prin intermediul avocaților.

„Aleksei Navalnîi are o stare de sănătate considerabil mai bună. De fiecare dată când primește vești (nr. despre Fundația Anticorupție) este șocat. Încearcă să urmăreasca agenda, să fie informat despre ce se întâmplă. În general, totul este în regulă”, a afirmat Ivan Zhdanov pentru Ecoul Moscovei.

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie, când s-a întors în Rusia din Germania, unde a primit tratament medical după ce a fost otrăvit cu Noviciok. El a acuzat Kremlinul că a ordonat asasinarea sa.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost condamnat să execute restul de 2 ani și jumătate dintr-o pedeapsă primită pentru deturnare de fonduri, acuzațiile pe care le-a catalogat drept false și motivate politic.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson au fost contaminate, iar OMS face precizări

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: