19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Singura staţiune din ţară aflată integral într-un parc naţional, la faza planului urbanistic. Ce promit autorităţile

Citește și:
Staţiunea Peştera-Padina este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.
CJ Dâmboviţa a semnat contractul de întocmire a Planului Urbanistic Zonal pentru Staţiunea Turistică Peştera-Padina.
„Este o etapă extrem de importantă pentru proiectul nostru din munte, mai ales că, prin acest PUZ, se vor stabili funcţiunile staţiunii, modul de ocupare a terenului, regimul de înălţime al clădirilor ce vor fi construite, precum şi aspectul arhitectural al acestora. Vreau neapărat ca prin acest document, pe lângă aspectele sale care ţin de modul efectiv de construire în perimetrul staţiunii, să valorificăm la maximum patrimoniul natural din zonă şi să primeze protejarea mediului înconjurător din Munţii Bucegi”, a precizat Corneliu Ştefan.
Despre staţiunea Padina-Peştera şi despre pârtiile de schi se vorbeşte în România încă din anul 1977. Acum discutăm despre o staţiune montană nouă, proiect unic în România, în ultimele decade.
Autorităţile promit că până la finele acestui an, se va elabora documentaţia necesară, care ulterior va fi trimisă spre avizare Academiei Române, Ministerulului Dezvoltării, Administraţiei Parcului Natural Bucegi, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Apelor Române, Direcţiei de Sănătate Publică şi operatorilor de reţele şi utilităţi.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Locurile de parcare, tot mai scumpe în cazul proiectelor rezidenţiale noi

Locurile de parcare s-au scumpit treptat în ultimii ani pe măsură ce şi preţurile terenurilor şi al construcţiilor au crescut, iar dacă în 2015-2016 puteau fi cumpărate „la pachet“ cu apartamentul cu TVA de 5%, dacă sunt cumpărate ulterior clientul achită şi TVA de 19%. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: