19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei, despre Big Pharma: De la bun început a fost o campanie intenționată de subminare a încrederii în eficacitate

Citește și:

Reprezentanții așa-numitei ”Big Pharma” și ai cercurilor politice antirusești apar în calitate de clienți ai campaniei de presă împotriva vaccinului anti-COVID, ”Sputnik V”, a declarat șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei, Kirill Dmitriev, pentru publicația RBK.

Potrivit lui, această campanie a debutat înainte ca serul rusesc să fie înregistrat, cu declarații ”absurde” despre furtul de tehnologii pentru producerea preparatului.

”De la bun început a fost o campanie intenționată de subminare a încrederii în marea realizare a oamenilor noștri de știință, în eficacitatea vaccinului”, a apreciat Dmitriev.

Șeful RFPI a subliniat că atacurile împotriva ”Sputnik V” au loc, în primul rând, în presa anglo-saxonă.

”În pofida unei asemenea opoziții, reușim să transmitem punctul nostru de vedere, inclusiv cu ajutorul canalelor de comunicare ale vaccinului de pe rețelele sociale”, a precizat el.

În opinia lui Dmitriev, campania împotriva serului rusesc are drept scop inclusiv reducerea ritmului de vaccinare în interiorul țării.

Vaccinul ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya” din Moscova, a fost înregistrat de Ministerul Sănătății al Rusiei în august 2020. În prezent, serul a fost aprobat în 66 de țări, cu o populație însumată de 3,2 miliarde de oameni.

Conform informațiilor RFPI și a Centrului ”N. Gamaleya”, vaccinul ”Sputnik V” are o eficacitate de 97,6%, indice stabilit pe baza rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați și care este mai ridicat decât valoarea publicată, anterior, de revista de medicină The Lancet.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

China: O responsabilă a laboratorului din Wuhan respinge din nou acuzaţiile despre originea COVID-19

O virusologă chineză, directoare a unuia dintre laboratoarele Institutului de Virusologie Wuhan, a negat încă o dată, într-un interviu publicat luni în jurnalul New York Times, teoria potrivit căreia virusul la originea COVID-19 ar fi putut scăpa din instituţia sa, notează AFP și Agerpres. Preşedintele american, Joe Biden, a cerut în mai serviciilor americane de informaţii americane "să îşi dubleze eforturile" pentru a explica originile COVID-19, deplângând lipsa de cooperare şi de transparenţă a Beijingului. ...

Din aceeași categorie: