19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Șapte indivizi suspecţi au fost reținuți în apropiere de locul unde se ține summitul G7

Citește și:

Două vehicule au fost oprite de poliţie în zona Loggans, situată în districtul britanic Hayle.

Trei persoane au fost reţinute din cauza deţinerii unor materiale destinate provocării de daune asupra bunurilor publice, iar alte patru din cauza suspiciunilor privind riscul perturbării unui eveniment public.

Indivizii reţinuţi pregăteau acţiuni violente de protest faţă de summitul G7, care se desfăşoară în localitatea britanică St Ives, situată în districtul Cornwall.

„Continuăm să permitem protestele paşnice şi legale, dar acţiunile infracţionale şi dezordinea publică nu vor fi tolerate”, a comunicat Poliţia britanică, potrivit BBC.

La summitul G7 participă liderii din SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. De asemenea, sunt prezenţi lideri ai Uniunii Europene.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 14 iunie 2021, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles, Regatul Belgiei.

În cadrul reuniunii la nivel înalt, liderii aliați vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței, precum și de actor cu proiecție la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecție strategică NATO 2030.

În acest context, pe agenda Summitului se află și decizia de declanșare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianței, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internațional de securitate față de momentul adoptării, în 2010, a Conceptului Strategic actual, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. 

Reuniunea va prilejui, totodată, reafirmarea valorii esențiale a relației transatlantice pentru securitatea euroatlantică, inclusiv în contextul primei participări a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la un Summit aliat. 

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Operațiunile de căutare a celor două fete dispărute în Dunăre au fost oprite

Căutările celor două surori care au dispărut în zona Portului Isaccea, județul Tulcea, au fost oprite. Căutările vor fi reluate marți dimineață.Operațiunile de căutare a celor două fete dispărute, luni după-amiază, în apele Dunării, au fost oprite în jurul orei 21. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: