19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Rusia își poate păstra statutul de mare putere energetică prin exportul de hidrogen, declară reprezentantul special al președintelui Rusiei

Citește și:

În viitor, Rusia își poate păstra statutul de mare putere energetică prin exportul de hidrogen, a anunțat reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru relații cu organizațiile internaționale în vederea îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, Anatoli Ciubais (în imagine), vorbind la Forumul Economic Internațional, în plină desfășurare la Sankt-Petersburg, informează TASS.

”Din punct de vedere geopolitic, ceea ce poate face Rusia pe linie de hidrogen este comparabil cu ceea ce face acum Rusia pe linie de hidrocarburi. Rusia este capabilă să-și stabilească ca țintă păstrarea statutului de mare putere energetică prin înlocuirea exporturilor de hidrocarburi cu exportul de hidrogen”, a spus Ciubais.

El a adăugat că ”specialiștii afirmă într-un glas: actualul sistem de transport al gazelor naturale (GKS) este în stare să utilizeze cel puțin 10% din capacitățile sale pentru transportul de hidrogen, fără să fie nevoie de modernizare de profunzime a GKS. ”Avem acest avantaj fantastic, la care nimeni nu poate visa. Trebuie să ne ținem cu dinții și să ne mișcăm imediat în această direcție”, a arătat Ciubais.

Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, organizat de Fundația Roskongress, se desfășoară în perioada 2-5 iunie. Tema din acest an a forumului: ”Din nou împreună. Economia noii realități”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Regele Felipe al Spaniei, uimit de accentul spaniol al româncei Alice Cozma, decorată pentru munca depusă în pandemie

Sunt români care ne fac cinste oriunde merg. Unul dintre aceşti români este Mihaela Alice Cozma, şofer de ambulanţă şi voluntar la Crucea Roşie din Spania. Ea a fost decorată de Regele Felipe al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil pentru munca sa depusă în pandemie. Modestă, tânăra ne a mărturisit că distincţia a fost o surpriză totală. ...

Din aceeași categorie: