19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Rusia acuză o „nouă provocare” din partea SUA, cu doar 5 zile înainte de summitul Putin – Biden

Citește și:

Ambasada Rusiei în Statele Unite a criticat vineri deplasarea de către Statele Unite a bombardierului strategic american B-52H Stratofortress la exerciţiile NATO care au loc în prezent în Marea Baltică, susţinând că gestul reprezintă o „nouă provocare” la adresa Moscovei înaintea summitului Putin-Biden, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

„Utilizarea de către Pentagon în manevrele Baltops a bombardierului B-52H, capabil să transporte arme nucleare, reprezintă o nouă provocare (la adresa Rusiei). Acest «zăngănit din arme» exacerbează tensiunile în Europa”, arată un comunicat al ambasadei difuzat prin pagina sa de Twitter.

Ambasada rusă din Washington cere SUA să-şi reconsidere fundamental abordările faţă de problema securităţii pe continentul european şi să-şi înceteze activităţile periculoase în apropierea frontierelor Rusiei.

Centrul naţional pentru managementul apărării din Rusia declarase anterior că avioane ruseşti au fost ridicate în repetate rânduri de la sol în ultimul timp pentru a intercepta şi escorta bombardiere strategice americane de tipul B-52H deasupra Mării Baltice, ultima oară în data de 31 mai, notează RIA Novosti.

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden va avea loc pe 16 mai la Geneva, la finalul primului turneu internațional al liderului american.

Casa Albă a subliniat în mod repetat că dorește o relație „stabilă și predictibilă” cu Rusia, în vreme ce a criticat Moscova pentru amestecul în campania electorală de anul trecut și pentru susținerea atacurilor informatice care au vizat nouă agenții federale americane.

Administrația Biden a criticat Rusia și pentru arestarea și încarcerarea liderului opoziției, Aleksei Navalnîi.

Casa Albă a anunțat primele sancțiuni în martie, împotriva mai multor oficiali și companii, după tentativa de asasinat împotriva lui Navalnîi.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Regele Felipe al Spaniei, uimit de accentul spaniol al româncei Alice Cozma, decorată pentru munca depusă în pandemie

Sunt români care ne fac cinste oriunde merg. Unul dintre aceşti români este Mihaela Alice Cozma, şofer de ambulanţă şi voluntar la Crucea Roşie din Spania. Ea a fost decorată de Regele Felipe al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil pentru munca sa depusă în pandemie. Modestă, tânăra ne a mărturisit că distincţia a fost o surpriză totală. ...

Din aceeași categorie: