19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

România donează Republicii Moldova alte 108.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Citește și:

Peste 100.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat vineri, 11 iunie, către Republica Moldova, a informat Guvernul României, care a precizat că „a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit”.

Dozele de vaccin sunt transportate cu mijloace din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, prin echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, este „parte a pachetului de sprijin anunţat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău”.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a explicat că dozele de vaccin acordate cu titlu gratuit reprezintă „numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin acordurile-cadru încheiate de Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană”.

Reamintim că în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie

Comunicat CNCAV:
Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Mobila din Republica Moldova, pe gustul românilor. Exporturile în România vor crește

România este acum în top cinci destinații de export pentru mobila moldovenească, iar motivele pentru care românii sunt interesați de această industrie autohtonă sunt rapiditatea executării comenzilor, prețurile accesibile la articolele de mobilă și calitatea înaltă a acestora, Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: