19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Roger Federer și iarba mult iubită: „Acum începe perioada cea mai importantă pentru mine”

Citește și:

Retras de la Roland Garros, Roger Federer a declarat, vineri, că sezonul pe iarbă reprezintă cea mai importantă perioadă pentru el. Elvețianul va debuta săptămână viitoare la Halle (Germania).

„Acum începe perioada cea mai importantă pentru mine”, a spus Federer, potrivit AFP.

Elveţianul de 39 de ani, care s-a retras de la turneul parizian înaintea optimilor de finală pentru a-şi proteja sănătatea, este un abonat al turneului de la Halle, pe care l-a câştigat de zece ori, competiţie ce serveşte drept repetiţie înainte de Wimbledon, programat în acest an între 28 iunie şi 11 iulie.

„Vreau să arăt cel mai bun tenis al meu pe iarbă şi să joc ca să câştig”, a declarat vineri Federer într-o conferinţă de presă virtuală. „Pentru mine este foarte uşor pe iarbă, n-am nevoie nici măcar de o zi ca să mă simt bine pe gazon”, a adăugat el.

De la primul său antrenament la Halle, omul cu douăzeci de turnee de Grand Slam câştigate a fost în largul său: „Am simţit cum pe iarbă totul redevine automat uşor pentru mine”.

„O victorie ar arăta că sunt pe calea cea bună pentru a regăsi încrederea şi plăcerea, dar cel mai important este să nu mă accidentez”, a spus Federer.

Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an. Elveţianul şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care lipseşte din palmaresul său prestigios, scrie Agerpres.

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

SEMNAL DE ALARMĂ din cauza extinderii nereglementate a criptomonedelor: Italia amenință că va lua măsuri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo Savona, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Italia (Consob), transmite Reuters. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: