19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Reactia Comisiei Europene dupa scandalul dintre PSD si guvern pe tema PNRR: „Vom actiona in stransa colaborare”

Citește și:

Comisia Europeana a inceput evaluarea aprofundata a planurilor de redresare si rezilienta pe care le-a primit si va actiona in stransa colaborare cu statul membru in cauza pentru a clarifica orice potentiala intrebare, scopul fiind utilizarea optima a fondurilor, precizeaza CE dupa aparitia informatiilor referitoare la obiectiile sale fata de PNRR.

Potrivit Comisiei, as cum este prevazut in regulamentul de instituire a Mecanismului de redresare si rezilienta, pe parcursul intregii perioade de evaluare, CE „va actiona in stransa colaborare cu statul membru in cauza cu scopul de a clarifica orice potentiala intrebare deschisa prin, spre exemplu, solicitarea de informatii suplimentare”.

„Obiectivul nostru este de a colabora cu statele membre pentru a asigura utilizarea optima a acestor fonduri”, mentioneaza Comisia Europeana.

Comisia Europeana a transmis joi, 10 iunie, zeci de observatii pe tema Planului National de Redresare si Reziliena, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul ca nu sunt justificate costurile, ca lipsesc metodologiile de calcul si ca au fost furnizate informatii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezinta si o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentantii Comisiei Europene. Surse apropiate discutiilor au precizat ca aceasta este o evaluare de etapa, expertii europeni cerand detalii ca parte a procesului de evaluare si trimitere de clarificari.

Aparitia acestor informatii a generat o disputa aprinsa intre ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea si liderul PSD Marcel Ciolacu.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Probleme mari pentru Revolut: Pierderile platformei financiare s-au dublat

Platforma financiară britanică Revolut a anunţat luni că pierderile sale s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii, transmite Reuters, Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: