19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Puiu Popoviciu nu va fi extrădat în România. Decizia judecătorilor britanici este definitivă

Citește și:

Gabriel „Puiu” Popoviciu, afaceristul condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, nu va fi extrădat în România. Judecătorii din Marea Britanie au respins definitiv solicitarea de extrădare formulată de statul român.

Judecătorii britanici au decis definitiv că Puiu Popoviciu nu va fi extrădat în România

 

În motivarea deciziei definitive, judecătorii britanici susțin că omul de afaceri nu a beneficiat de un proces echitabil în România, relatează postul de televiziune Realitatea PLUS.

În 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamna definitiv la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, unde a fost găsit vinovat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Speța viza modul în care Puiu Popoviciu a intrat în posesia unui teren de 224 de hectare din fosta fermă Băneasa, iar procurorii ceruseră o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

În același dosar era condamnat și Ioan Niculae Alecu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară la data comiterii faptelor, care a primit o pedeapsă de 6 ani e închisoare. Potrivit DNA, afaceristul și rectorul s-au înțeles în așa fel încât terenul să fie cumpărat la un preț extrem de mic de către o companie controlată de Popoviciu.

„În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale”, spuneau procurorii.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Locurile de parcare, tot mai scumpe în cazul proiectelor rezidenţiale noi

Locurile de parcare s-au scumpit treptat în ultimii ani pe măsură ce şi preţurile terenurilor şi al construcţiilor au crescut, iar dacă în 2015-2016 puteau fi cumpărate „la pachet“ cu apartamentul cu TVA de 5%, dacă sunt cumpărate ulterior clientul achită şi TVA de 19%. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: