19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Primarul din Ștefăneștii de Jos, care ar fi abuzat o fată de 12 ani, va fi cercetat în stare de libertate

Citește și:

Acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fetiță de 12 ani, Ionel Ștefan Robert, primarul din Ștefăneștii de Jos, Ilfov, va fi cercetat în libertate.

Așa au decis vineri procurorii parchetului din Buftea. Aceeași măsură a fost luată și pentru ceilalți doi bărbați reţinuţi aseară alături de primar, chiar dacă ei au fost acuzați de viol.

După ce şi-a petrecut o noapte în arestul poliţiei, primarul din Ştefăneştii de Jos a fost lăsat să plece acasă. Decizia surprinzătoare vine după ce procurorul de caz a analizat probele şi propunerea de arestare preventivă a poliţiştilor din Ilfov. Aşadar Robert Ştefan acuzat de act sexual cu un minor şi influenţarea declaraţiilor şi alţi doi indivizi acuzaţi de viol vor fi cercetaţi în libertate.

Tot în libertate este cercetată şi o femeie care ar fi şantajat-o pe victima primarului, ca să nu vorbească despre cele întâmplate.

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a apărut alături de primar pe afişele din campania electorală. Este şocată de ce a aflat:

Nicoleta Pauliuc: „Îl ştiu ca un om corect şi să aşteptăm ca justiţia să se pronunţe”.Ț

Ionel Ştefan Robert este primar din 2016 şi totodată preşedintele organizaţiei locale PNL Ştefăneştii de jos. Înainte să fie ales primar, a fost Consilier Judeţean şi a început să strângă avere încă din anii 90.

Prima sa declaraţie de avere din 2017 cuprindea 24 terenuri agricole, 8 terenuri intravilane, un luciu de apă şi 3 fâneţe. Cea mai veche proprietate este un teren intravilan de 1400 de mp, pe care l-a dobândit prin ordin de prefect în 1987.

A declarat că are 2 case, 4 maşini şi un ATV, bijuterii în valoare de 19 mii de euro iar în conturi 476 de mii de euro obţinuţi din vânzarea unui teren şi încă 520 de mii de lei. Veniturile sale erau completate anual de încă 25 de mii de lei, din salariul de primar şi arenda unui teren.

În 4 ani de mandat de primar averea lui pare însă că a scăzut. În conturi susţine că nu mai are decât 140 de mii de euro obţinuţi din vânzarea a 4 terenuri. Acum are doar 18 terenuri agricole, 7 terenuri intravilane şi 4 fâneţe. Şi-a mai cumpărat încă o maşină, un jeep fabricat în 2001. Susţine că nu are alte case sau bijuterii şi că e dator 20 de mii de euro. Veniturile sale sunt completate anual de 79 de mii de lei obţinuţi din salariul de primar şi arenda a două terenuri.

În Ştefăneştii de Jos este extrem de influent iar oamenii se tem să vorbească despre el. Deşi pe pagina de Facebook cineva i-a lăsat mesajul „Nu vei scăpa şi de această dată”.

Procurorul de caz va decide dacă îl va trimite în judecată. Deocamdată nu s-a decis suspendarea din funcţie a primarului Ştefan Robert.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Investițiile directe ale Chinei în Europa au scăzut cu aproape 45% în 2020

Investiţiile Chinei în Europa au fost semnificativ mai mici anul trecut comparativ cu anii precedenţi, arată un studiu publicat miercuri de Rhodium Group şi institutul german Merics, transmite DPA, citat de agerpres. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: