19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Polonezii îl atacă dur pe Joe Biden: Ocupat cu Putin, nu are timp pentru aliați

Citește și:

Guvernul Poloniei a criticat dur, vineri, refuzul preşedintelui american, Joseph Biden, de a se întâlni cu liderii ţărilor central şi est-europene în cursul turneului în Europa, denunţând pasivitatea Washingtonului faţă de controversatul proiect al gazoductului Nord Stream 2.

„Din nefericire, delegaţia americană care vine în Europa, condusă de preşedintele Biden, este atât de ocupată cu întrevederea cu preşedintele rus Vladimir Putin încât nu a găsit timp pentru organizarea de întâlniri cu aliaţii de pe flancul estic”, a declarat Zbigniew Rau, ministrul polonez de Externe, într-un articol de opinie publicat în cotidianul Rzeczpospolita.

Zbigniew Rau a denunţat decizia Administraţiei de la Washington de a anula sancţiunile impuse companiei Nord Stream 2 AG, implicată în proiectul controversatului gazoduct care va face legătura între Rusia şi Germania.

„Cine va plăti factura pentru greşelile germane şi americane? Nicio criză nu se va rezolva prin refuzul de a răspunde la telefon”, a afirmat Zbigniew Rau.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se află într-un turneu în Europa. În momentul de faţă este în Marea Britanie, pentru summitul G7. În următoarele zile, va ajunge în Belgia, pentru summitul NATO şi pentru o reuniune cu liderii Uniunii Europene. Pe 16 iunie, Joseph Biden se va întâlni în oraşul elveţian Geneva cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Polonia contestă proiectul gazoductului Nord Stream 2, care va face legătura directă între Rusia şi Germania, evitând Ucraina.

Gazoductul este contestat şi de Washington, dar Administraţia Joseph Biden a decis anularea unor sancţiuni pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Activitate intensă la Poliția Transporturi Giurgiu – Hoți de componente de cale ferată prinși la mai puțin de 10 ore de la comiterea faptelor

Polițiștii Serviciului Judetean de Politie Transporturi Giurgiu au avut parte de un weekend aglomerat după ce au fost sezizați cu privire la furturi de componente din infrastructura feroviară. Autorii au fost prinși iar burnurile recuperate la mai puțin de 10 ore de la comiterea faptelor. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: