19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Pandemia a schimbat clasamentul oraşelor în care se trăieşte cel mai bine. Cine ocupă primul loc

Citește și:
Din Europa doar oraşele Zurich şi Geneva din Elveţia au intrat în top zece, ocupând poziţiile 7 şi 8. De vină ar fi pandemia, dar şi modul de gestionare al acesteia.
Sursa citată menţionează că oraşul Auckland a fost propulsat în fruntea clasamentului datorită abordării sale în faţa virusului care a permis societăţii să rămână deschisă şi să aibă performanţe în domeniul educaţiei, culturii şi mediului.
Este urmat de destinaţii precum Osaka din Japonia, Adelaide din Australia, iar locurile 4 si 5 sunt ocupate de Wellington şi Tokyo. De reţinut este faptul, că au fost luate în calcul şi stabilitatea, infrastructura, educaţia şi accesul la îngrijire medicală.
În schimb, oraşele europene au avut rezultate deosebit de slabe în ediţia din acest an. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.
Studiul menţionează „stresul asupra resurselor spitaliceşti care a crescut în cazul majorităţii oraşelor germane şi franceze” şi „restricţionarea deplasărilor şi a adunărilor, care au limitat oferta culturală”.
Cea mai semnificativă creştere a fost înregistrată de Honolulu (Hawaii, SUA), ajuns pe locul 14, cu o creştere de 46 de locuri „datorită progreselor mari în ceea ce priveşte limitarea pandemiei şi desfăşurarea programului de vaccinare”.
La polul opus, sunt şi oraşele în care nu este deloc recomandat să ne stabilim. Aici vorbim de zone de conflict, periculoase şi extrem de sărace precum capitala Siriei, Damasc, sau oraşul Lagos din Nigeria.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Biletul zilei pariuri1x2.ro: Miza x 2 cu o singură selecție de la EURO 2020!

Pentru prima zi a săptămânii ne îndreptăm atenția către un singur meci de la EURO 2020 cu ajutorul căruia țintim să ne dublăm investiția! Articolul Biletul zilei pariuri1x2.ro: Miza x 2 cu o singură selecție de la EURO 2020! apare prima dată în Romania TV. ...

Din aceeași categorie: