19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

O tânără de 18 ani din Italia ar fi fost ucisă de familie pentru că a refuzat o căsătorie aranjată în Pakistan

Citește și:

Rudele unei tinere de 18 ani sunt anchetate sub suspiciunea de crimă, după dispariția ei din casa familiei din nordul Italiei, informează BBC.

Poliția italiană spune că familia lui Saman Abbas dorea anul trecut ca ea să călătorească în Pakistan si să ia parte la o căsătorie aranjată, însă tânara s-a împotrivit.

Un văr al ei a fost arestat în Franța și extrădat în Italia. Unchiul și un alt văr al tinerei sunt dați dispăruți, iar părinții ei ar fi plecat în Pakistan.

Procurorii îi suspectează pe toți cinci de crimă, deși încă nu au fost găsite rămăsițe umane ale presupusei victime.

Într-o declarație acordată unui jurnalist italian după dispariția lui Saman Abbas, tatăl ei a spus că tânara ar fi plecat în Belgia.

Potrivit presei italiene, Saman ar fi trăit sub protecția serviciilor sociale încă din luna octombrie 2020, însă s-a întors în locuința familiei ei din apropiere de Parma în aprilie 2021.

Procurorul Isabella Chiesi a declarat că autoritățile presupun că Saman a fost păcălită să se întoarcă acasă. Chiesi a spus că nu are nicio speranță că a exista un rezultat pozitiv în acest caz, susținând că este vorba de o crimă cu premeditare.

Poliția italiană a început căutările în apropierea casei familiei la începutul lunii mai, iar acum a recurs la senzori electromagnetici pentru a cerceta mai bine solul.

Totodată, au fost publicate imagini realizate de o cameră de supraveghere în data de 29 aprilie – autoritățile susțin că Saman ar fost ucisă pe 30 aprilie – în care trei dintre suspecți apar cărând lopeți, o rangă și un sac albastru.

În ziua următoare, o altă filmare o prezintă pe tânără părăsind locuința alături de părinții ei.

Săptămâna trecută, Uniunea italiană a comunităților islamice (UCOII) a emis o fatwa (decizie religioasă) în urma dispariției lui Saman Abbas, în care respinge căsătoriile forțate.

Sursa: www.digi24.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Regele Felipe al Spaniei, uimit de accentul spaniol al româncei Alice Cozma, decorată pentru munca depusă în pandemie

Sunt români care ne fac cinste oriunde merg. Unul dintre aceşti români este Mihaela Alice Cozma, şofer de ambulanţă şi voluntar la Crucea Roşie din Spania. Ea a fost decorată de Regele Felipe al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil pentru munca sa depusă în pandemie. Modestă, tânăra ne a mărturisit că distincţia a fost o surpriză totală. ...

Din aceeași categorie: