19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, are constituite la CEC Bank depozite de peste 723 milioane lei

Citește și:

Societatea Naţională Nuclearelectrica are constituite la CEC Bank depozite în valoare cumulată de 723,064 milioane de lei, sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale companiei, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Depozitele au maturitatea în 2021 şi 2022, iar dobânda variază între 1,25% pe an şi 2,85% pe an, scrie Agerpres.ro.

SNN a constituit vineri la CEC Bank un depozit cu rata dobânzii negociată, în sumă de 39,273 milioane de lei, cu data de maturitate la 24 iunie 2021. Rata procentuală a dobânzii care se aplică depozitului este de 1,25% pe an.

Societatea Naţională Nuclearelectrica este singurul producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, compania fiind înfiinţată în 1998.

În octombrie 2013, SNN a listat pe Bursa de Valori Bucureşti un pachet de 25.368.236 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al SNN. Acţiunile companiei au fost admise la tranzacţionare la categoria I a BVB în data de 4 noiembrie 2013. Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin ministrul Energiei, cu 82,4981% din acţiuni.

Compania are sediul la Bucureşti şi deţine două sucursale: Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă, care operează Unităţile 1 şi 2 şi care produce electricitate şi furnizează energie termică şi Fabrica de Combustibil Nuclear Piteşti, producător calificat de combustibil nuclear CANDU 6, care acoperă în întregime necesităţile de operare ale Unităţilor 1 şi 2.

Cu cele două unităţi în operare, SNN acoperă aproximativ 20% din totalul producţiei cu unităţi dispecerizabile din România.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Două surori, căutate după ce ar fi dispărut în apele Dunării. Una dintre fete ar fi alunecat în apă, iar cealaltă a sărit să...

În cursul zilei de luni, polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că două fetițe (aproximativ 11 și 12 ani) ar fi intrat în apele Dunării în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit. ...

Din aceeași categorie: