19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Ministrul Energiei: Textul acordului politic sprijină proiectele de infrastructură care leagă reţelele energetice ale UE cu state terţe

Citește și:

Miniştrii care au participat, vineri, la reuniunea Consiliului Energie de la Luxemburg au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E), a scris pe Facebook ministrul român al Energiei, Virgil Popescu.

El a explicat că Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor în infrastructura energetică transfrontalieră iar din perspectiva României textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale, scrie Agerpres.ro.

„Am participat astăzi, 11 iunie, la reuniunea Consiliului Energie de la Luxemburg. Agenda ministerială a cuprins o serie de puncte foarte importante pentru România:

Am ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E). Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor in infrastructura energetică transfrontalieră. Din perspectiva României, textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale. Blending-ul reprezintă o etapă importantă pentru stimularea producţiei de hidrogen şi dezvoltării unei pieţe competitive a hidrogenului în UE”, a subliniat Virgil Popescu.

Potrivit ministrului român al Energiei, textul acordului politic sprijină proiectele de infrastructură care leagă reţelele energetice ale UE cu state terţe.

„Din perspectiva României, interconectările energetice cu Republica Moldova reprezintă o prioritate şi salutăm faptul că acestea pot fi eligibile pentru finanţare europeană”, a precizat Popescu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Femeia care susține că a născut 10 copii, în Africa de Sud, dusă la psihiatrie. Nici partenerul ei nu o crede

Gosiame Sithole, femeia în vârstă de 37 de ani din Africa de Sud care susține că a născut 10 copii, a fost dusă la o evaluare psihiatrică, după ce partenerul acesteia a spus că nu crede că cei zece bebeluși există. Oficialii guvernamentali și ai spitalelor au exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la naşterea copiilor. ...

Din aceeași categorie: