19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Ministrul Cîmpeanu: „Fiecare şcoală va avea un grup de acţiune anti-bullying”

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, vineri, într-o intervenție la Digi24 că la începutul anului școlar viitor în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying, formată din specialiști, cât și din reprezentanți ai autorităților locale.

„Nici măcar nu sunt implementate grupurile anti-bulling, deși legea este în vigoare de ceva timp. Vă pot garanta că de la începutul anului școlar 2021-2022 va exista în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying, legea prevede că trebuie să existe directorul, consilierul școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi reprezentanți ai elevilor și un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorităților locale. Aceste grupuri vor fi constituite în fiecare școală”, a explicat ministrul Sorinc Cîmpeanu, vineri seara, la Digi 24.

Ministrul spune că este nevoie de aceste grupuri pentru a combate violențele din școli, însă este nevoie și de o pregătire atentă a profesorilor care intervin în aceste situații.

„Problema este cu formarea acestor cadre didactice pentru a înțelege gravitatea acestui fenomen. Bullyingul poate fi verbal, social, fizic și mai nou cyberbullying. Este nevoie de o strategie de educație parentală, a fost un proiect inițiat în anul 2018, din păcate a fost abandonat și el va trebui reluat”, a mai precizat ministrul.

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit și despre cazul elevului din București care s-a aruncat pe geam, după ce a fost umilit de elevi.

„Nu, nu știu, am avut recent un exemplu al unui decident din învățământ care nu a înțeles gravitatea unei astfel de situații, a fost nevoie de o sancțiune aspră. Nu a înțeles nici acum ce a greșit”, a mai transmis Cîmpeanu.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Parlament: Plen reunit la ora 15,00; rapoartele Avocatului Poporului şi CNA – pe ordinea de zi

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, de la ora 15,00, printre punctele înscrise pe ordinea de zi aflându-se raportul Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: