19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Marcel Ciolacu îi răspunde ministrului Ghinea: „Ce demisii ceri tu, Cristian? N-ai plecat? Încă mai eşti în Guvern?!”

Citește și:
Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, i-a propus lui Marcel Ciolacu, după obiecţiile Comisiei Europene faţă de PNRR şi după criticile dure ale liderului social-democrat, să discute „cu demisia pe masă”. Ministrul Ghinea este dispus să demisioneze de la minister dacă PNRR nu va fi aprobat, însă dacă oficialii europeni vor aproba planul, acesta i-a propus lui Ciolacu să fie el cel care demisionează. 
În aceste condiţii, liderul PSD l-a criticat dur pe ministrul Ghinea, spunând că este „un dezastru” şi că ar trebui ă „plece acasă”. Ciolacu a mai subliniat că parlamentarii PNL şi UDMR „vor răspunde în solidar cu acest  ministru zero, care şi-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanţă şi clienţii săi politici” dacă nu vor vota moţiunea simplă pe care PSD a depus-o împotriva ministrului Cristian Ghinea. 

„Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligenţa sa, dar i-a zăpăcit pe toţi cu tâmpeniile sale. Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai eşti în Guvernul României?! Când toată lumea îţi spune că eşti un dezastru naţional, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?! Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 ZILE! – să-ţi citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. FĂRĂ SĂ-L CITEŞTI! Au citit şi s-au crucit!

Cristian, nu ţi-a fost ruşine să ieşi la televizor, acum două zile, şi să minţi nonşalant că totul e ok, deşi ştiai foarte bine ce observaţii devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??! Cristian, TU eşti un dezastru! ZERO! Cum să îţi spun în ”penerereză” ca să înţelegi şi tu: PLEACĂ ACASĂ!!!!”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost „pulverizat” de Comisia Europeană. El s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Incendiu violent la o casă din Făgăraș: Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite

Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit miercuri dimineața într-un imobil din Făgăraș, județul Brașov. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: