19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Macron anunţă că Franța va retrage trupele din regiunea Sahel

Citește și:

Emmanuel Macron a anunţat joi reducerea prezenţei militare a Franței în Sahel. Acesta a susbliniat faptul că operațiunea franceză de combatere a terorismului din Africa de Vest va ajunge la sfârșit și va fi transformată într-o misiune internațională, cu participarea mai multor state, potrivit France24.com.

Trebuie să aibă loc o „transformare profundă”, a spus Macron. În viitor, vor exista doi piloni: lupta împotriva terorismului alături de partenerii din Europa şi cooperarea cu alte forţe armate.

„Va avea loc o retragere ordonată”, iar detaliile despre această operațiune vor fi puse la la punct până la finalul lunii iunie, a spus Macron.

Recent, Franţa şi-a suspendat temporar operaţiunile militare comune cu Mali, sporind presiunea asupra ţării din Africa de Vest. Macron a declarat că trebuie să existe „garanţii” pentru o tranziţie politică după recenta lovitură de stat şi a precizat că asigurările nu sunt suficiente pentru ca Franţa să reia operaţiunile comune. De asemenea, el a ameninţat că va retrage trupele franceze dacă Mali se va îndrepta spre islamismul radical.

Luna trecută, armata din Mali a răsturnat guvernul de tranziţie care urma să rămână în funcţie până la alegerile prezidenţiale din 2022, iar liderul loviturii de stat Assimi Goita s-a autoproclamat noul preşedinte interimar.

Franţa, fostă putere colonială în Mali, luptă împotriva grupărilor teroriste islamiste din Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane. Aproximativ 5.100 de soldaţi francezi sunt desfăşuraţi în prezent în această ţară.

Regiunea africană Sahel cuprinde Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger.

 

Sursa: www.digi24.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Femeia care susține că a născut 10 copii, în Africa de Sud, dusă la psihiatrie. Nici partenerul ei nu o crede

Gosiame Sithole, femeia în vârstă de 37 de ani din Africa de Sud care susține că a născut 10 copii, a fost dusă la o evaluare psihiatrică, după ce partenerul acesteia a spus că nu crede că cei zece bebeluși există. Oficialii guvernamentali și ai spitalelor au exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la naşterea copiilor. ...

Din aceeași categorie: