19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind viitoarele rețele 5G

Citește și:

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgarea a legii 5G, transmite Administrația Prezidențială. Legea, considerată una de importanță strategică pentru România, a fost adoptată de Parlament pe 7 iunie.

Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G – reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Actul a pornit la inițiativa Guvernului de la nevoia de transpunerea a Memorandumului 5G semnat între România și SUA, arăta senatoarea PNL Alina Gorgiu după votul din Parlament.

„Securitatea sistemelor informaționale este obligatorie pentru protecția cetățenilor noștri. În era digitală, unde suntem interconectați cu toții, riscurile la care ne expunem sunt mari dacă nu există rețele sigure”, spunea Alina Gorghiu, citată de news.ro.

Potrivit Alinei Gorghiu, prin lege se stabilesc măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Pe 15 aprilie, ministrul Lucian Bode anunţa că prin această lege, România nu exclude niciun producător de tehnologie, dar va putea condiționa prezența acestora de respectarea criteriilor stipulate în Memorandumul semnat de guvernele României și SUA privind securitatea rețelelor 5G.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson au fost contaminate, iar OMS face precizări

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: