19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Joe Biden, după întâlnirea cu Boris Johnson: SUA şi Marea Britanie au reafirmat „relaţia specială”

Citește și:

„Am abordat şi am discutat o gamă largă de probleme asupra cărora Marea Britanie şi Statele Unite colaborează foarte strâns. Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri şi am reînnoit angajamentul pentru apărarea valorilor democratice permanente pe care le împărtăşesc ambele ţări”, a afirmat Joe Biden, scrie CNN, potrivit Mediafax.

„În prezent, dezvoltăm angajamentul pentru o Cartă Atlantică revitalizată, actualizată, pentru a aborda principalele provocări ale acestui secol: securitatea cibernetică, tehnologiile emergente, sănătatea globală şi schimbările climatice. Am discutat obiectivele noastre comune pentru ghidarea ambiţioaselor acţiuni mondiale de contracarare a schimbărilor climatice”, a subliniat preşedintele SUA.

În ceea ce priveşte tensiunile post-Brexit în Irlanda de Nord, premierul britanic a dat asigurări că menţinerea păcii în provincia britanică este un „teren de înţelegere” şi declarând că este „optimist” în această privinţă, scrie AFP. 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Cumulonimbus filmat în Buzău, imagini spectacloase cu norul uriaș asemănător unui val oceanic

Un fenomen meteorologic rar a fost filmat marți după-amiază în Buzău, iar imaginile au devenit virale după ce au fost publicate pe rețelele de socializare, scrie Observator News, care le preia de pe pagina lui Cosmin Crăciun, cel care le-a surprins. Un nor uriaș a putut fi văzut în apropierea orașului Buzău, și pe Facebook […]

Din aceeași categorie: