19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Joe Biden a invitat-o pe Angela Merkel la Casa Albă luna viitoare

Citește și:

Cancelar german Angela Merkel va face o vizită la Washington, pe 15 iulie, la invitația preşedintelui american Joe Biden, pentru a consolida „legăturile bilaterale profunde” dintre cele două ţări, a anunţat vineri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. 

„Liderii vor discuta despre angajamentul de a coopera strâns asupra unei serii de provocări comune, inclusiv (măsuri pentru) încheierea pandemiei COVID-19, abordarea ameninţării schimbărilor climatice şi promovarea prosperităţii economice şi a securităţii internaţionale pe baza valorilor noastre democratice comune”, a declarat Psaki.

Anunţul a fost făcut în prima zi a summitului Grupului celor Şapte (G7) în Anglia. 

Joe Biden a început miercuri primul său tur de vizite în străinătate, de când și-a preluat mandatul la Casa Albă. Președintele american va avea o săptămână plină. După vizita în Marea Britanie și discuții cu Boris Johnson, urmează o întrevedere cu Regina, primele sale summit-uri NATO și G7 în calitate de președinte și, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva.

Vizitele lui Biden în Europa sunt istorice din mai multe puncte de vedere – președintele american are sarcina de a repara relațiile cu Europa, stricate de predecesorul său și de a da un semnal de coeziune pentru NATO.

Biden a primit alţi doi lideri străini de la intrarea sa în funcţie, din Japonia şi Coreea de Sud.

Sursa: www.digi24.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson au fost contaminate, iar OMS face precizări

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: