19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Incidente în Donbas. Separatiştii susţin că ucrainienii au împuşcat în cap cinci soldaţi, dar Kievul spune că s-au omorât între ei după ce s-au îmbătat

Citește și:
Autorităţile din autoproclamata Republică Lugansk (LNR) au afirmat că un „grup de sabotaj” ucrainean a pătruns pe teritoriul separatist şi a împuşcat „cu sălbaticie” cinci luptători în cap.
„Kievul şi-a reluat practica încălcării armistiţiului şi a terorii”, au spus separatiştii într-un comunicat dat publicităţii de agenţia lor oficială.
Armata ucraineană a respins acuzaţiile şi spune că separatiştii s-au omorât între ei. 
„După un consum prelungit de băuturi alcoolice, o altercaţie între rebeli a degenerat într-un schimb de focuri” în regiunea Lugansk, în care un separatist şi-a rănit mortal colegii înainte de a se sinucide, au spus reprezentanţii armatei Ucrainei.
Într-un comunicat separat, armata ucraineană a făcut cunoscut că un soldat a fost rănit mortal de tirurile separatiştilor împotriva poziţiilor ucrainene din sudul regiunii Doneţk, scrie AFP, citat de Agerpres.
Incidentele au loc cu doar câteva zile înainte de summitul dintre Vladimir Putin şi Joe Biden, care va fi organizat pe 16 iunie la Geneva.
Problemele din Ucraina vor fi un subiect fierbinte pe agenda de discuţii a celor doi lideri. 
Războiul din Ucraina a făcut peste 13.000 de morţi şi aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost strămutate de la declanşarea sa în aprilie 2014, imediat după anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova.
În aprilie, tensiunea a crescut între cele două ţări, Moscova deplasând până la 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană provocând temeri legate de o invazie. Chiar dacă invazia nu a avut loc, iar Rusia şi-a retras o parte semnificativă a trupelor din apropierea graniţelor, tensiunile rămân la cote ridicate.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

SEMNAL DE ALARMĂ din cauza extinderii nereglementate a criptomonedelor: Italia amenință că va lua măsuri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo Savona, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Italia (Consob), transmite Reuters. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: