19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Încep lucrările de de modernizare a iluminatului public din Târgu Jiu

Citește și:
Proiectul se ridică la cinci milioane de euro şi va însemna o reducere semnificativă a costurilor legate de energia electrică, dar şi o imbunătăţire a iluminatului: „5 milioane de euro, din fonduri europene, la Târgu Jiu: debutează de astăzi unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare a municipiului! În urmă cu puţin timp s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul care prevede modernizarea iluminatului public, prin care, odată cu modernizarea, vom beneficia şi de o reducere a costurilor cu iluminatul de 40%!
Încă de anul trecut anunţam câştigătorul licitaţiei, adică firma FLASH LIGHTING SERVICES SA. Din acest moment, societatea poate începe lucrările. Se va interveni, în primă fază, dinspre strada Tismana, către centrul municipiului. De altfel, toate intervenţiile vor începe dinspre periferie către zona centrală“, a anunţat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

27  de kilometri de fibră optică

Reţeaua de iluminat public va fi modernizată pe 27 de kilometri. „Proiectul prevede instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât şi pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.
Se înlocuieşte vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne şi eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%.
Se montează peste 27 de kilometri de reţea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică şi peste 1.000 corpuri luminoase.
Reţeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat şi putem interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone.
Mai sunt prevăzute o serie de sisteme informatice, un spaţiu în care va funcţiona un dispecerat, în aşa fel încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului public în întreg oraşul“, a mai precizat primarul Romanescu.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Incendiu violent la o casă din Făgăraș: Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite

Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit miercuri dimineața într-un imobil din Făgăraș, județul Brașov. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: