19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Imagini cu o șalupă intrând în forță într-un stol de pelicani din Delta Dunării. ARBDD: „Este foarte grav”

Citește și:

Mai multe imagini cu o şalupă care a intrat în forţă într-o colonie de pelicani din Delta Dunării au fost surprinse luni, 7 iunie, de fotograful Marian Strinoiu și postate pe pagina sa de Facebook.

Fotograful a postat pe pagina sa de socializare o serie de fotografii care arată o barcă ce s-a apropiat periculos de mult de un stol de pelicani din Delta Dunării și pare că i-a lovit.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Ffbid%3D4257844234254869%26set%3Da.113563418682992%26type%3D3&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”332″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

„Un om fără suflet care ar trebui tras la răspundere”, a fost mesajul fotografului Marian Strinoiu, care a însoțit imaginile.

După ce fotografiile au apărut în spațiul public și au fost comentate de internauți, ARBDD – Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunarii a publicat un „apel pentru un comportament responsabil”.

„Sunt mai multe încălcări ale legislației în vigoare, dacă este vorba despre o zonă protejată, este foarte grav, acolo nu au voie decât cercetătorii și cei care monitorizează. Operatorii doresc să îi ducă pe turiști în regim alert cât mai aproape de păsări”, a declarat, Viorica Bâșcă, director executiv al ARBDD, citată de Digi 24.

Potrivit Antena 3, proprietarul firmei care deține șalupa l-a concediat pe conducătorul bărcii și și-a cerut scuze pentru acest incident.

Foto: Marian Strinoiu

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

SEMNAL DE ALARMĂ din cauza extinderii nereglementate a criptomonedelor: Italia amenință că va lua măsuri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo Savona, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Italia (Consob), transmite Reuters. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: