19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Icoană neatinsă de flăcări, în urma unui incendiu care a mistuit două locuinţe. Ce a spus primarul

Citește și:

Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la o gospodărie din comuna Berchişeşti. Flăcările au cuprins două locuinţe din gospodărie şi două construcţii anexe.

Pompierii militari de la Suceava, alături de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, au intervenit la faţa locului cu şapte autospeciale.

Extinderea focului a fost mult favorizată de rafale puternice de vânt. Pompierii au avut o misiune foarte grea, fiind în pericol iminent şi alte construcţii din apropiere.

Incendiul a fost localizat de pompieri, dar în urmă au rămas pagube mari, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 600 mp.

Focul a izbucnit dintr-o anexa gospodărească, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat de efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat. Pe timpul intervenţiei, un pompier militar a suferit arsuri uşoare şi a primit îngrjiri medicale.

Primarul comunei, Violeţa Ţăran, a anunţat pe contul său de Facebook, că focul a mistuit totul în cale cu excepţia unei icoane, care a scăpat neatinsă. Aşa cum era de aşteptat, localnicii au interpretat aspectul ca pe o minune.

„Deoarece gospodăria a fost distrusă în totalitate, respectiv două case şi anexele, rămânând în picioare, în mod miraculos, doar icoana care străjuia curtea, Primăria şi Consiliul Local Berchişeşti vor face demersurile necesare pentru ca păgubiţii să îşi poată reconstrui tot ce s-a pierdut în flăcări.

Pe această cale, le readuc aminte cetăţenilor noştri să fie foarte atenţi la tot ceea ce fac folosind surse de foc, astfel încât asemenea tragedii să nu se mai producă. Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit!” a transmis alesul local. 

FOTO: ISU Suceava 

Pagubele produse de incendiu au fost estimate la 100.000 de lei.

Vă recomandăm şi: 

Femeie în comă, după ce a fost lovită de un buldoexcavator. Utilajul era pe o stradă cu lucrări edilitare

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

PSD’s Ciolacu: Once they replace Ombudsman, we will contest at CCR, I will address European Commission

Chairman of the Social Democratic Party (PSD) Marcel Ciolacu told Tuesday evening private broadcaster Romania TV, that he will address the European Commission regarding "a frontal assault on the rule of law" in case the governing coalition will "force" in Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: