19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Ghinea sustine ca PNRR nu a fost respins: „Comunicarea cu Comisia Europeana va continua pana in septembrie”

Citește și:

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, vineri seara, ca PNRR nu a fost respins, desi Marcel Ciolacu personal a afirmat pana acum de patru ori ca ar fi fost respins.

„PNRR nu a fost respins, a cincea, a sasea oara. In fiecare saptamana este o stire ca este respins. Nu a fost respins, abia incepe procesul de evaluare oficiala. Nu sunt primele schimburi de observatie, am tot avut”, declarat, vineri seara, la Digi 24, Cristian Ghinea.

Ministrul a precizat ca procesul de comunicare cu Comisia Europeana va continua pana in septembrie.

Intrebat daca este responsabil de PNRR, Ghinea a precizat: „Sunt coordonatorul PNRR, intreg Guvernul este responsabil. Stiti cum este, cand e vorba sa dai vesti bune, toti ministrii se inchesuie (…) cand e vora despre critici, ramane ministrul coordonator sa explice. Este parte din functia de coordonator si mi-o asum”.

In legatura cu criticile pe care i le-a adus Marcel Colacu, Ghinea a declarat: „Putem sa discutam la infint. Este a patra oara cand Marcel Ciolacu personal spune ca PNRR a fost respins (…) Daca CE respinge PNRR, imi dau demisia. Daca CE aproba PNRR ar trebui sa-si dea el demisia, ca nu putem sa discutam la infinit, fara niciun fel de legatura cu ralitatea. Nu exista o decizie a CE pe PNRR, sunt cereri de clarificare. Vor urma multe alte astfel de discutii”.

Ghinea a afirmat ca astapta in continuare raspuns de la Marcel Ciolacu. „Eu astept un raspuns de la domnul Ciolacu, ca nu am primit. Domnul Ciolacu a raspuns cu noi invective, in loc sa raspunda concret. Hai sa discutam cu demisia pe masa, sa avem un mod de clarificare a acestei nebunii politice”, a mai declarat Ghinea.

Intre Marcel Ciolacu si Cristian Ghinea a existat, vineri, un schimb de replici, prin mesaje pe Facebook, referitor la PNRR.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Biro Rozalia, deputat UDMR: ‘Este necesară intensificarea dialogului bilateral direct între România şi Turcia’

Cooperarea dintre România şi Turcia se poate intensifica atât în domeniul parlamentar, cât şi economic, fiind necesară intensificarea dialogului bilateral direct, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor, Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: