19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Genul de muzică pe care Kim Jong Un îl urăște. Cei care ascultă astfel de melorii riscă 15 ani de muncă în lagăr

Citește și:

Kim Jong Un consideră muzica K-Pop ca fiind un „cancer vicios” și susține că reprezintă un pericol pentru țara sa.

Comentariile fac parte dintr-o campanie a liderului nord-coreean împotriva acestui gen originar în Coreea de Sud, scrie The New York Times.

Muzica, serialele și filmele sud-coreene se bucură de o popularitate fără precedent în întreaga lume, inclusiv în Coreea de Nord comunistă, unde viața culturală este dictată strict de Kim Jong Un. Însă oamenii reușesc să facă rost de casete, CD-uri și în ultima vreme stick-uri din China, evitând cenzura.

Kim Jong Un încearcă acum să oprească accesul nord-coreenilor la formele de divertisment din Sud, despre care presa de stat de la Phenian a avertizat că riscă să ducă la „prăbușirea Coreei de Nord ca un perete umed”.

Dictatorul a ordonat guvernului să contracareze influențele „antisocialiste” – în special filmele și serialele sud-coreene și muzica K-Pop – care corup a spus că corupe „ținutele, coafurile, discursurile și comportamentele” tinerilor din Coreea de Nord.

În luna decembrie, regimul de la Phenian a introdus o lege prin care persoanele care sunt prinse că dețin muzică sau filme sud-coreene pot fi condamnate la 15 ani de muncă forțată în lagăr. Anterior, pedeapsa maximă era de 5 ani.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Pandemia E MINĂ DE AUR pentru medici: România e ÎN TOPUL țărilor unde șpăgile din sistemul sanitar au explodat

Pandemia de coronavirus a alimentat sentimentul de corupţie al cetăţenilor din Uniunea Europeană, mai puţin de jumătate dintre ei estimând că această criză a fost gestionată în mod "transparent" de autorităţi, potrivit unei anchete a Transparency International Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: