19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Fost poliţist din Buzău, în arest la domiciliu pentru că a „ajutat” un candidat să obţină permisul auto

Citește și:
Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, după ce, la data de 9 iunie 2021, procurorul a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.
Potrivit anchetatorilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău, pentru a fi sigur că obţine permisul de conducere, elevul unei şcoli de şoferi ar fi apelat, prin intermediul unei rude, la fostul om al legii pentru ca acesta să intervină, la rândul său, pe lângă foştii colegi. 
Acest lucru s-a şi întâmplat, spun anchetatorii, care susţin că în schimbul intervenţiei sale, fostul poliţist din Buzău ar fi primit 500 de euro. 
Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, la data de 9 iunie a.c, o percheziţie domiciliară şi au pus în executare cinci mandate de aducere, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă săvârşite de mai multe persoane, printre care şi un fost poliţist, în prezent pensionat medical.
Cazul are la bază o sesizare din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău, iar din cercetări a rezultat că o persoană fără calitate specială, prin intermediul unei rude, a apelat la fostul poliţist, fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, pentru ca acesta să intervină pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Buzău, în vederea facilitării promovării probei practice la examenul auto pentru categoria ”C”.
La data de 7 iunie 2021, persoana fără calitate specială a susţinut proba practică şi a promovat-o, iar în seara aceleiaşi zile i-a remis fostului lucrător al M.A.I. suma de bani menţionată. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale urmând a se desfăşura şi alte acte de urmărire penală.
Reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău fac precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Pe aceeaşi temă: 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Olanda şi Austria sunt echipele care merg, din Grupa C, în optimile de finală ale Euro 2020

Naţionalele de fotbal ale Olandei şi Austriei s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2020, cele două echipe ocupând, în această ordine, primele două locuri ale Grupei C de la turneul final. ...

Din aceeași categorie: