19.6 C
București
duminică, iunie 20, 2021

Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis

Citește și:

Premierul Florin Cîțu spune că informațiile potrivit cărora Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost retrimis României de Comisia Europeană sunt false.

Florin Cîțu spune că PNRR nu a fost respins și retrimis de Comisia Europeană României 

”Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, scrie Florin Cîțu, vineri dimineață, pe Facebook.

Florin Cîțu: Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis

Reacția premierului vine după ce în spațiul public a apărut informația conform căreia PNRR a fost respins pentru a doua oară de Bruxelles și retrimis României.

Comisia Europeană ar fi descoperit în planul trimis de România mai multe estimări greșite pentru diverse cheltuieli, precum costurile estimative pentru proiectul de renovare a spitalelor. Iar pentru alte proiecte nu ar fi fost oferite suficiente informații pentru stabilirea corectă a costurilor.

Răspunzând la o întrebare despre PNRR, premierul Florin Cîțu a amintit, joi, la Timișoara, că planul are o componentă de reforme și una de investiții, că prevede o limită clară până la care pot fi investiți banii, mai exact până în 2026, și că stabilește niște borne intermediare.

„De ce este un program special și îmi place mie foarte mult acest PNRR – în primul rând, are componenta de reforme și componenta de investiții; în același timp, are o limită clară în care banii pot să fie investiți, 2026, deci discutăm de 2026, 29,2 miliarde de euro care trebuie să fie investiți, nu vorbim de consum, vorbim doar de investiții; mai mult, diferit de fondurile europene, avem niște borne intermediare, ceea ce face lucrurile foarte simple pentru noi atunci când evaluăm un proiect”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

INS: Consumul brut de energie în industria metalurgică, în scădere cu 3,9% față de anul precedent

Consumul brut de energie în industria metalurgică a fost anul trecut de 55.643,5 TJ, în scădere cu 3,9% faţă de anul precedent, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: