19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Florin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Citește și:

„Spulber un fake news de la prima oră.

PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații. Cel mai grav este de săptămâna viitoare CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata proiectelor.

Cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure, pentru că o parte dintre proiecte ar putea să pice. Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte, potrivit documentelor obținute de jurnalliștii de la Aleph News.

Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor. Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți.

În documentul word sunt ceruți 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiași proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Olanda şi Austria sunt echipele care merg, din Grupa C, în optimile de finală ale Euro 2020

Naţionalele de fotbal ale Olandei şi Austriei s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2020, cele două echipe ocupând, în această ordine, primele două locuri ale Grupei C de la turneul final. ...

Din aceeași categorie: