19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Florin Cîțu: „De la 1 iulie vom avea certificat verde” / „Campania de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz”

Citește și:

Certificatul verde european pentru COVID-19, care va permite circulația la nivelul statelor UE, va fi disponibil și în România începând cu data de 1 iulie, a declarat vineri premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu, precizări despre certificatul verde pentru COVID-19

„De la 1 iulie vom avea certificat verde”, a spus Florin Cîţu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat , referitor la campania de vaccinare, că va continua până când pandemia va lua sfârșit:

“Avem rezultate foarte bune, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu vom avea niciun caz şi în acel moment putem spune că am depăşit pandemia”, a afirmat Florin Cîţu.

Parlamentul European a aprobat miercuri definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii şi pentru a contribui la redresarea economică.

Secretarul de stat Andrei Baciu, noi precizări despre certificatul digital al UE privind COVID-19

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va deveni operațional în România de la 1 iulie, a anunțat, joi, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Oficialul guvernamental a precizat că de la începutul lunii iulie va exista un site de pe care românii vor putea descărca acest certificat.

 
„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare.

Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a explicat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

GRUPA C LIVE Euro 2020. Program, rezultate, clasament – Olanda a câştigat grupa la pas

Olanda, Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord au fost echipele repartizată în Grupa C de la Euro 2020, iar Olanda şi Austria au fost echipele care şi-au asigurat calificarea în faza optimiloe de finală. ...

Din aceeași categorie: