19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Elton John avertizeaza ca muzicienii care vor sustine turnee in Europa s-ar putea confrunta cu o „catastrofa”

Citește și:

Elton John i-a avertizat pe guvernanti ca industria muzicala britanica ar putea pierde „o generatie de talente” din cauza restrictiilor de calatorie post-Brexit in vederea turneelor europene, relateaza BBC.

Muzicianul i-a acuzat pe ministri ca nu sunt dispusi sa rezolve o „gaura cascata” in actualul acord Brexit, ceea ce inseamna ca artistii au nevoie de vize costisitoare pentru a canta in Europa.

Guvernul a spus ca UE respinge incercarile sale de negociere pentru vize gratuite de calatorie, in timp ce Uniunea pretinde contrariul. Sir Elton a numit situatia „o catastrofa iminenta” pentru Marea Britanie.

„Vreau sa fiu clar ca problemele turneelor fara vize si fara permise nu sunt legate de impactul asupra mea si a artistilor care fac turnee pe arene si stadioane. Aceasta situatie va dauna considerabil urmatoarei generatii de muzicieni si artisti emergenti, ale caror cariere se vor incheia inca inainte de a incepe, din cauza acestui joc enervant de a da vina pe altul. Daca eu m-as fi confruntat, atunci cand am inceput sa cant, cu obstacolele financiare si logistice cu care se confrunta tinerii muzicieni de acum, nu as fi avut niciodata ocazia sa pun bazele carierei mele si ma indoiesc foarte tare ca as fi acolo unde sunt astazi”, a spus Elton John.

Declaratia starului a fost citita parlamentarilor in timpul unei audieri la Comisia pentru Digital, Cultura, Media si Sport (DCMS) in vederea aranjamentelor necesare pentru obtinerea de vize de catre cei care lucreaza in industriile creative. Elton John a publicat scrisoarea pe Instagram.

In ianuarie, Elton John s-a numarat intre cei peste o suta de artisti britanici care au transmis o scrisoare Guvernului de la Londra prin care ii cereau sa actioneze privind turneele muzicale in statele Uniunii Europene. In prezent, artistii si echipele lor au nevoie de vize, separat, pentru fiecare stat membru UE, iar un astfel de permis costa peste 400 de lire sterline.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Pandemia E MINĂ DE AUR pentru medici: România e ÎN TOPUL țărilor unde șpăgile din sistemul sanitar au explodat

Pandemia de coronavirus a alimentat sentimentul de corupţie al cetăţenilor din Uniunea Europeană, mai puţin de jumătate dintre ei estimând că această criză a fost gestionată în mod "transparent" de autorităţi, potrivit unei anchete a Transparency International Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: