19.6 C
București
duminică, iunie 20, 2021

Drumul Fierului, noua şosea din munţi care leagă două sate miniere faimoase din Ţinutul Pădurenilor VIDEO

Citește și:

Lucrările la noua şosea Ghelari – Govăjdia (DC 110) au început în urmă cu doi ani şi vizează transformarea vechiului de pământ din Ţinutul Pădurenilor, într-unul modern care să facă mai accesibile cele două localităţi cu o bogată tradiţie minieră.

GALERIE FOTO CU DRUMUL FIERULUI

Circa şapte kilometri de drum comunal (cu tot cu ramificaţia spre satul Plop), sunt modernizaţi printr-o investiţie de circa şapte milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Primul strat de asfalt a fost turnat încă din 2019, însă cele mai importante lucrări au început recent.

La intrarea în Govăjdia este construit podul peste pârâul Nădrab, iar până la finalizarea lui a fost amenajată o trecere peste apă. Până la amplasarea acesteia, şoferii erau nevoiţi să treacă cu maşinile direct prin pârâu, riscându-şi siguranţa. Tot recent a fost construit şi podeţul peste pârâul Reţişoara, care face ca şoferii să nu mai fie nevoiţi să traverseze prin apă.

Noua şosea este finalizată pe tronsonul dintre Ghelari şi podeţul din valea Reţişoarei, iar între podeţ şi podul de la intrarea în Govăjdia sunt necesare lucrări de asfaltare şi la reţeaua de scurgere a apelor pluviale.
 

Scurtătiura dintre Ghelari şi Govăjdia

De construcţia noii şosele din Ţinutul Pădurenilor se vor putea bucura în special oamenii din satul Plop, situat pe o crestă înconjurată de păduri, care se numără printre aşezările pitoreşti din Ţinutul Pădurenilor, aproape inaccesibile  iarna. Mai puţin de zece familii trăiesc aici.

De asemenea, noua şosea va lega două dintre cele mai populare atracţii turistice din Şinutul Pădurenilor. În deal, satul Ghelari este faimos pentru minele de fier cu o istorie de peste două milenii, dar şi pentru „Catedrala pădurenilor”, care îşi înalţă turlele albe cu acoperişuri strălucitoare la aproape 50 de metri.

În vale, satul Govăjdia se află la 20 de kilometri de Hunedoara şi păstrează o adevărată comoară a industriei din vremea Imperiului Austro-Ungar: un furnal unic prin vechimea şi starea sa de conservare. Furnalul de la Govăjdia a fost construit între anii 1806 şi 1810 pe amplasamentul unui fost atelier de fier din Evul Mediu. Cuptorul său uriaş s-a păstrat intact şi le oferă vizitatorilor săi o mărturie vie despre industria fierului din urmă cu două secole.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

INS: Consumul brut de energie în industria metalurgică, în scădere cu 3,9% față de anul precedent

Consumul brut de energie în industria metalurgică a fost anul trecut de 55.643,5 TJ, în scădere cu 3,9% faţă de anul precedent, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: