19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Doi grei ai guvernării, printre miniştrii care se ascund de ochii lumii

Citește și:

Agenţia de monitorizare Klarmedia şi agenţia de presă News.ro au realizat barometrul vizibilităţii miniştrilor în mass-media pentru luna mai, pe baza monitorizării presei scrise şi a celei online, rezultatul analizei arătând faptul că premierul Cîţu e de departe cel mai prezent membru al Guvernului în spaţiul public, la mare distanţă faţă de ceilalţi membri ai Cabinetului său..

Funcţia de ministru al Sănătăţii, mai vizibilă decât numele

În ceea ce priveşte Sănătatea, funcţia bate numele. Indiferent de persoana care se află la conducerea ministerului, deciziile luate pe fondul pandemiei îl propulsează pe ministrul de resort în atenţia publicului. Concret, deşi pare un ministru care nu iese în evidenţă, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă se află pe locul al doilea în topul vizibilităţii. Un alt ministru care şi-a câştigat vizibilitatea pe fondul pandemiei este Sorin Cîmpeanu (Educaţie), în special prin discuţiile despre reluarea cursurilor cu prezenţă fizică în şcoli. De altfel, acesta e unul dintre demnitarii care ies constant la interviuri şi în conferinţe de presă.

Printre „codaşii” din Guvern sunt doi miniştri care nu au atras atenţia prin ieşirile lor publice, deşi ocupă funcţii-cheie în stat. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se află spre coada clasamentului, după ce a pierdut cinci poziţii faţă de luna aprilie, fiind pe locul 14 din 18 demnitari. Absenţa lui din media e surprinzătoare, cu toate că de numele instituţiei pe care o conduce sunt legate numeroase reforme care ar trebui făcute sau despre care ar trebui să aibă loc discuţii: legile Justiţiei, modificarea legislaţiei penale, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. În guvernările precedente, miniştri ca Florin Iordache, Tudorel Toader şi Ana Birchall au fost foarte vizibili, chiar dacă de multe ori pentru decizii controversate.

 Şi Alexandru Nazare se află în tabăra „codaşilor”, deşi este ministrul Finanţelor, un rol-cheie în orice guvern din lume. Aflat pe poziţia 15, ministrul Finanţelor nu scapă de anonimat, şi în lunile precedente fiind cvasi-absent din spaţiul public. La fel ca în cazul lui Stelian Ion, şi miniştrii care l-au precedat pe Nazare s-au bucurat de o vizibilitate mai mare, fie că a fost vorba de Florin Cîţu sau de Eugen Teodorovici.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Posibilele adversare ale echipelor româneşti în al doilea tur preliminar al Conference League

UEFA a publicat, marţi, grupele pentru tragerea la sorţi a meciurilor din al doilea tur preliminar al Conference League, competiţie care în sezonul 2021/2022 se va afla la prima ediţie şi în care vor evolua FCSB, CS Universitatea Craiova (ambele cap de serie) şi Sepsi Sfântu Gheorghe, Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: