19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examen, spune ministrul Educației

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, vineri seara, la Digi 24 că numărul elevilor care s-au înscris în acest an pentru a susține examenul de Bacalaureat este mai mic, comparativ cu anii trecuți.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că o explicație pentru aceste cifre în scădere sunt discrepanțele create de școala online din pandemie.

„Amplificarea acestor diferenţe a generat renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. Este vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a transmis Ministrul Educației, vineri, la Digi24.

Ministrul atrage atenția că există „îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar”.

Sursa: www.libertatea.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Ce faci dacă ți-a expirat permisul auto, l-ai pierdut sai ți-a fost furat / Documente necesare / Zece întrebări și răspunsuri

Încep concediile de vară, iar mulți aleg să plece cu mașina. Cum trebuie procedat în cazul expirării permisului de conducere? Poate fi obținut un alt document, iar programările pot fi făcute și electronic, pentru evitarea aglomerației. Dacă permisul auto este pierdut, furat sau dacă posesorul își schimbă numele, atunci se eliberează un duplicat. Aflați din text ce documente sunt necesare și care este procedura în fiecare dintre situații. ...

Din aceeași categorie: