19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

De duminică, Israelul va avea un nou guvern. Benjamin Netanyahu pleacă după 12 ani de mandat

Citește și:

Un nou guvern în Israel, de duminică: Benjamin Netanyahu, cel mai longeviv premier al țării, va fi înlocuit de Naftali Bennett. 

Coaliția cuprinde partide din mai tot spectrul politic – de la dreapta radicală, la stânga – și ar urma să se concentreze mai degrabă pe probleme economice și sociale decât să se auto-expună la scindări interne prin a aborda chestiuni diplomatice majore precum conflictul israelo-palestinian.

Benjamin Netanyahu, cel mai longeviv prim-ministru din istoria Israelului, va fi succedat oficial duminică, când puterea va fi preluată de o coaliție care cuprinde, în premieră, o formațiune din minoritatea arabă.

Pe baza unui acord de împărțire a puterii, Naftali Bennett din formațiunea ultra-naționalistă Yamina va fi prim-ministru pentru o perioadă de doi ani.

Coaliția, a spus el vineri, „pune capăt la doi ani și jumăte de criză politică”.

„Semnarea acestor acorduri pune capăt la doi ani și jumătate de criză politică. Guvernul va lucra pentru tot publicul israelian – religios, secular, ultra-ortodox, arab – fără excepție, ca unul.

Vom lucra împreună, din parteneriat și responsabilitate națională, și cred că vom reuși”, a afirmat viitorul premier al Israelului.

Coaliția care preia puterea este formată din 8 partide.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Alexandru Rafila: S-ar putea ca în toamnă să avem o circulaţie a virusurilor gripale semnificativ mai intensă decât în sezonul precedent

Alexandru Rafila a afirmat că în această toamnă virusurile gripale ar putea circula mai intens, faţă de anul trecut, când aproape că nu a existat circulaţia acestora datorită măsurilor de prevenţie pe care populaţia le-a respectat. Profesorul atrage atenţia asupra faptului că vaccinarea gripală va fi utilă în contextul în care imunitatea în rândul populaţiei faţă de infecţia gripală este mult mai scăzută comparativ cu anul trecut. "Mulţi dintre cei care s-au vaccinat sunt îndoiţi de utilitatea vaccinării pentru că nu a existat circulaţia virusurilor gripale. Eu cu familia mea ne vom vaccina", precizează medicul. ...

Din aceeași categorie: