19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

De ce nu vor parlamentarii introducerea educației sexuale în școli. Senator: Învață copiii să se atingă singuri și între ei

Citește și:

România este pe locul doi în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, iar una din 6 tinere ajunge să aibă al doilea copil până la vârsta majoratului.

Statisticile îngrijorătoare sunt efectul unei educații sexuale precare în țara noastră, iar senatorii au mai pus o piedică: Nu vor să fie predată în școli. Ba mai mult, un ales al poporului susține că educația sexuală i-ar învăța pe copii prea devreme ”să se atingă singuri și între ei”.

Călin Gheorghe Matieş, senator PSD: „OMS-ul spune etapa 2, 4-6 ani, copilul trebuie să-și descopere corpul, să se mângâie, să se joace cu alţi copii, de-a doctorii, de-a asistentele, de-a mama şi tata, să descopere să se mângâie şi aşa mai departe. Mângâiere. Doar nu mă mângâi pe cap.”

Călin Gheorghe Matieş este unul dintre senatorii care au respins, în comisia de muncă, proiectul de lege care ar fi introdus orele de educaţie sexuală. Îi e teamă, spune el, că cei mici ar afla, de la persoane neavizate, informaţii despre propria sexualitate. Chiar a scri, pe pagina sa de Facebook că Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-ar fi încurajat pe elevi „practica masturbării”.

Reporter: De ce credeţi că sunt totuşi mulţi părinţi şi nu doar părinţi care sunt împotriva?
Femeie: Probabil n-au nici ei educaţie.

Femeie: „Pentru sănătatea lor, să nu ajungă la o vârstă la care să aibă probleme genitale, probleme de sănătate foarte grave din cauza actului sexual pornit din fragedă copilărie.”

Reporter: Care sunt pericolele dacă nu au parte de o astfel de educaţie?
Bărbat: Accidente. Am avut o fată aici, de nici 13-14 ani ani, şi rămăsese…cu un alt elev.

Este vorba despre un incident de la o şcoală din Bucureşti, însă situaţia este mai mai gravă în întreaga ţară. Un studiu UNICEF arată că România este pe al doilea loc la naşteri în rândul minorelor, după Bulgaria. Aproape 17.000 de adolescente au devenit mame înainte să împlinească 18 ani, una din 6 devenind chiar mamă pentru a doua oară, până la vârsta majoratului. Alte aproape 4.300 de adolescente au întrerupt sarcina.

Proiectul de lege va fi votat şi în plenul Senatului săptămâna viitoare, urmând să ajungă şi pe masa deputaţilor, care au ultimul cuvânt.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Unde mergem în vacanță? Germania, Spania, Portugalia şi Austria şi-au deschis graniţele

În sezonul turistic din acest an, turiştii vor putea călători mai mult faţă de anul anterior, când multe ţări europene au introdus restricţii privind intrarea turiştilor pe teritoriul ţării, însă acest lucru s-a schimbat, anul acesta existând state cu puţine restricţii. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: